Berga es prepara per a un cap de setmana 'clàssic'

La Retrotrobada reunirà més de 150 ciclistes en un ambient festiu

14.10.2016 | 00:00
Ciclistes amb les seves bicicletes clàssiques en l´edició anterior

Berga acollirà aquest cap de setmana la tercera edició de la Retrotrobada, que vol reunir els ciclistes de Catalunya amb les seves bicicletes clàssiques, dels anys 60 als 80, i generar un ambient festiu i retro durant tots els actes.
Enguany, els organitzadors, amb el Club Esquí Berguedà, esperen superar els 130 ciclistes de l'edició anterior i arribar als 160 participants. En aquesta marxa, que sortirà a les 9 del matí de la plaça Viladomat, es faran 53 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de 750 metres, i es recorreran els termes municipals de Casserres, Gironella i Berga. Al principi, el recorregut constava de 63 quilòmetres, però els organitzadors han decidit escurçar el circuit en el punt de l'Sterrati a la Via Verda del Llobregat. El motiu és una esllavissada a la boca sud del túnel 1 de Cal Rosal a Pedret. A més a més, els participants que vulguin retallar encara més el circuit tenen l'opció d'estalviar-se el primer tram d'uns 4 km a l'inici de la prova. En l'arribada a Berga, tothom podrà gaudir del segon Mercat de la Bicicleta Clàssica, amb complements i un considerable nombre d'expositors.
A part de la marxa de diumenge, divendres a les 22 hores hi haurà la benvinguda a càrrec d'I-saac Vilalta i el visionat de Ciao Pirla. De cara a dissabte, es repetirà el recorregut ciclohistòric per Berga a càrrec de Sergi Serra, historiador i amant del ciclisme. A continuació, al local dels Castellers es farà la xerrada "Sud-Amèrica a vista de pedal", a càrrec d'Adrià Escrich i Maria Xandri, que explicaran la seva experiència pel continent sud-americà. I, finalment, s'acabarà amb un sopar de germanor i concert de Carles Belda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema