Berga acollirà aquest cap de setmana la tercera edició de la Retrotrobada, que vol reunir els ciclistes de Catalunya amb les seves bicicletes clàssiques, dels anys 60 als 80, i generar un ambient festiu i retro durant tots els actes.

Enguany, els organitzadors, amb el Club Esquí Berguedà, esperen superar els 130 ciclistes de l'edició anterior i arribar als 160 participants. En aquesta marxa, que sortirà a les 9 del matí de la plaça Viladomat, es faran 53 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de 750 metres, i es recorreran els termes municipals de Casserres, Gironella i Berga. Al principi, el recorregut constava de 63 quilòmetres, però els organitzadors han decidit escurçar el circuit en el punt de l'Sterrati a la Via Verda del Llobregat. El motiu és una esllavissada a la boca sud del túnel 1 de Cal Rosal a Pedret. A més a més, els participants que vulguin retallar encara més el circuit tenen l'opció d'estalviar-se el primer tram d'uns 4 km a l'inici de la prova. En l'arribada a Berga, tothom podrà gaudir del segon Mercat de la Bicicleta Clàssica, amb complements i un considerable nombre d'expositors.

A part de la marxa de diumenge, divendres a les 22 hores hi haurà la benvinguda a càrrec d'I-saac Vilalta i el visionat de Ciao Pirla. De cara a dissabte, es repetirà el recorregut ciclohistòric per Berga a càrrec de Sergi Serra, historiador i amant del ciclisme. A continuació, al local dels Castellers es farà la xerrada "Sud-Amèrica a vista de pedal", a càrrec d'Adrià Escrich i Maria Xandri, que explicaran la seva experiència pel continent sud-americà. I, finalment, s'acabarà amb un sopar de germanor i concert de Carles Belda.