L'Espanyol, amb un treballat empat al camp del Las Palmas, va encadenar ahir el seu tercer partit de lliga no només sense guanyar, sinó també sense veure porteria. Més incisiu al primer temps i centrat a defensar al segon acte, el conjunt de Quique Sánchez Flores va sumar un punt que li permet sortir de manera momentània d'un descens en el qual podria caure depenent dels resultats, aquest cap de setmana, de València i Sporting.

Cada equip va exposar el seu pla de joc definit sobre la taula de manera clara, però canaris i periquitos es van quedar sense marcar, i no va ser per ocasions, perquè tots dos les van tenir, algunes de clares, i gairebé totes en el primer període en el qual tots dos van estar més encertats.

Las Palmas va acumular jugadors pel centre, amb tots els seus futbolistes més talentosos fent de les seves, i permetent que els laterals es convertissin en extrems, posant en dificultats Piatti i Salva Sevilla, els encarregats de tapar les seves incursions. L'Espanyol va mirar de segellar totes les vies d'aigua, però se li va acumular la feina davant un rival que té una àmplia gamma per generar perill: quan els seus jugadors més hàbils no s'associen pel mig, apareixen Macedo i Dani Castellano per entrar pels costats per posar centrades diabòlics.

Però l'ocasió més clara la va tenir Leo Baptistao en plantar-se sol davant Lizoain, quan el brasiler va voler ser generós i cedir la pilota a Gerard, en una passada que va interceptar David García. Els locals van tenir una primera mitja hora amb arribades i ocasions en què només els va faltar superar l'últim element, un superb Diego López que va evitar amb dues grans aturades els xuts de Prince Boateng i de Marko Livaja.

Després del descans no va variar el guió, amb un Las Palmas que seguia arribant però sense punteria amb xuts de Boateng i Viera aturats per Diego López, i un Espanyol amb la mateixa intenció que a la primera part, però amb potser amb menys arribada.

Amb els de Setién decidits a marcar, els de Quique Sánchez Flores van recular per acabar-se tancant a la seva àrea i amb Hernán Pérez en punta intentant pescar algun contracop. Tot i el seu afany per defensar, Gerard Moreno hauria pogut fer el 0-1 de cap.