Els quatre primers classificats de la lliga, els mateixos que actuen a la Lliga de Campions, disputen avui els partits de la vuitena jornada esperant mostrar un bon estat després de l'aturada de quinze dies pels partits de seleccions. Atlètic i Madrid tenen un punt d'avantatge sobre el Sevilla, que és qui juga primer, i dos sobre un Barça que rebrà el Deportivo al Camp Nou amb la tornada de Leo Messi, després de la seva lesió, i amb el dubte de saber qui ocuparà el lateral dret, a causa de la baixa de Sergi Roberto.

Ahir, Luis Enrique va dir que el crac argentí "es troba en disposició de jugar", tot i que no va avançar quants minuts. De tota manera, i malgrat la proximitat del partit europeu de dimecres davant del Manchester City, no sembla que els blaugrana estiguin en disposició de fer gaires rotacions, després de l'última derrota, a Vigo.

L'entrenador asturià es va congratular de recuperar Messi i Umtiti, i no va avançar res sobre si podrà disposar d'Aleix Vidal al lateral dret. Va argumentar que "mai no dono pistes a l'entrenador rival" i que "hi ha hagut jugadors amb qui no comptava en els primers partits i després han estat titulars insubstituïbles", malgrat que també va reconèixer que "no significa que sigui fàcil canviar la situació". Una altra possibilitat és que de lateral dret jugui el futbolista canari del filial Nili Perdomo.

El Madrid recupera Marcelo

Pel que fa als altres tres partits, el Reial Madrid podrà disposar de Marcelo per jugar al camp del Betis, tot i que no amb Sergio Ramos, lesionat amb la selecció, un fet que va enutjar molt Zinedine Zidane, segons va admetre el francès. Abans, el Sevilla haurà estrenat el dia amb un duel complicat al camp del Leganés. Els andalusos recuperen Adil Rami per fer-lo actuar en defensa. Just després del partit del Barça serà el torn del líder, un Atlètic que sembla que té el partit més fàcil de tots els favorits, a casa contra el Granada, pensant també en el duel europeu contra el Rostov.