La migcampista fruitosenca del FC Barcelona, Paula Fernández, va quedar apartada ahir de la final del mundial sub-17, que es disputa a Jordània, per la selecció del Japó. L'efectivitat de les nipones va resultar un obstacle insalvable per a la selecció espanyola. Dos gols de Takahashi, un de penal, i un en pròpia porta de Lucía Rodríguez van conduir el combinat asiàtic, el defensor del títol, a la seva segona final consecutiva.

L'equip nipó es va avançar ràpidament, amb un gol de Takahashi al minut 14, després d'un avís anterior de Chiba. Malgrat aquest primerenc desavantatge, la selecció espanyola va millorar el seu joc i va tenir moltes ocasions d'empatar el partit, amb la incisiva Pina i amb un bon joc combinatiu de Paula Fernández, Silvia i Laia. D'elles van néixer tres ocasions que la portera Tanaka i la mala punteria van evitar que fossin l'empat.

En la represa, la lateral dreta i capitana, Lucía Rodríguez, no va encertar a rebutjar una pilota i la va introduir a la seva porteria. El 0-2 va confirmar la capacitat de l'equip japonès de rendibilitzar les seves comptades aparicions, i un penal clar comès per Natalia sobre Takahashi va permetre a aquesta última marcar el definitiu 0 a 3.

Espanya i Fernández es jugaran el tercer lloc, aquest divendres, amb Veneçuela, que ahir també va perdre davant Corea del Nord per 0-3. Les coreanesi intentaran sorprendre Japó en la final.