Donar les botes usades que s´han fet petites quan s´en van a comprar unes altres. Aquest és el repte de l´ONG Diapo, amb la botiga Futbol Total Manresa (carrer Carrió), per tal de calçar alguns dels joves jugadors d´aquesta entitat manresana, la majoria amb exclusió social, amb famílies desestructurades o amb penúries econòmiques a casa seva. Així, qui vagi a comptar unes botes noves pot deixar les que ja s´han fet servir a l´esmentada botiga, que seran degudament reutilitzades.

L´ONG Diapo, que té aixoplug del CE Manresa, compta aquesta temporada amb cinc equips, dos prebenjamins, dos benjamins i un aleví i tres d´ells federats. És a dir, més de 70 joves futbolistes d´entre 6 i 11 anys que tenen una ocupació en el futbol, malgrat no poder jugar en clubs on s´han de pagar quotes. Moctar Thera és l´anima d´aquesta ONG Diapo des del seu neixament. No cal dir que aquest és un club diferent a la resta, però amb despeses semblants. Es per això que el propi Thera ha expressat la seva decepció per la «falta de recolzament. que rebem. Les despeses sobretot de fitxes són molt grans i pràcticament no rebem cap ajuda, tampoc de la federació».

Luis Villa, directiu del CE Manresa que dóna impuls també a l´ONG Diapo, apunta que «aquesta entitat el que fa és introduir des de fa ja uns anys, joves desestructurats al món de l´esport, però malgrat aquesta funció social que fa, rep poques respostes dels estaments. Sort del Moctar Thera que a títol personal tira endavant l´ONG com pot». Villa ha afegit que «a més a més d´aquesta iniciativa de les botes, estem mirant altres accions amb altres empreses que puguin ajudar».