La Corriols de Guardiola arriba el cap de setmana a la seva cinquena edició. Un any més, diferents curses de muntanya comptaran amb la participació de corredors de primera línia com ara Lluís Ruiz, Sílvia Leal i Carme Tort. L´organització, que és a càrrec de l´Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola (amb la col·laboració de diferents entitats del poble), superarà els 600 inscrits en les diferents modalitats programades per dissabte i diumenge.

Les proves que porten el nom de la cursa, Corriols de Guardiola (5 i 10 km), tenen una dificultat moderada que dibuixen uns recorreguts ràpids per diferents turons que posen a prova la resistència dels participants. El traçat recorrerà camins i senders de natura que mostraran al participant la riquesa del patrimoni arquitectònic, natural i paisatgístic del municipi.

La modalitat més concorreguda serà la dels 10 km (diumenge a 2/4 de 10 del matí des del pavelló municipal) i ja es compta amb més de 300 corredors inscrits. La proposta reduïda dels 5 km (diumenge a 2/4 de 10 del matí) s´ha consolidat amb més d´un centenar d´inscripcions. La Corriolets (diumenge a 2/4 de 12 del migdia) tindrà més nens i nenes participants que mai, més de 200. I per als més atrevits, dissabte a les 16 h, es reeditarà la Korriol vertical del Montgròs de 2,5 km i 300 m de desnivell i amb sortides individuals cada 30´´ des d´Urpina.

Per segon any , la Corriols de Guardiola tindrà el seu vessant solidari, ja que es realitzarà una recollida de material esportiu que ja no s´utilitzi i estigui en bon estat (en el cas dels petits corredors de la Corriolets es demanen joguines també usades).