La diferència entre el Barça i qualsevol altre equip és Messi. Queda clar. És cert que el Manchester City de Guardiola és un equip en construcció i que el Barça té experiència de tres anys jugant igual, però sense l’argentí, partits com el d’ahir no es desequilibren. Va anotar tres gols, va donar el quart a Neymar i va provocar un penal. Ell, i l’expulsió de Bravo, van condemnar un equip anglès que farà bé de prendre apunts del partit d’ahir de cara al seu creixement.

La baixa de Sergi Roberto va provocar que el Barça tornés a actuar amb tres centrals, amb Rakitic i Jordi Alba de carrilers llargs. Al City, la sorpresa va ser l’absència d’Agüero, ja que Guardiola volia davanters que pressionessin i va donar galons a De Bruyne per fer de fals nou. Per al Barça, però, les coses es van començar a complicar quan Jordi Alba es va ressentir de la lesió que s’havia fet amb la selecció. Van ser minuts de dubte a l’hora de treure la pilota del darrere per la pressió anglesa.

L’amfitrió va trigar ben bé quinze minuts a trencar-la, però el primer cop que ho va fer, l’acció va acabar en gol. Messi, inici i final de tot, veu l’entrada d’Iniesta cap a l’àrea. Aquest deixa la pilota enrere per a l’argentí. Sembla que l’acció s’acabarà perquè Fernandinho, el mig centre, arriba bé al tall. El brasiler, però, rellisca inoportunament i Messi, tot sol, finta dos cops a Bravo i marca.

Tranquil·litat fins a la lesió

El gol va donar pausa a un Barça que va viure els seus millors moments de la primera part, esperant darrere i sortint amb facilitat, tot i que sense crear perill. De fet, Suárez va veure com li invalidaven una acció que hauria pogut acabar en gol i Rakitic va rematar una falta fora.

Però en aquest moment va arribar la lesió de Piqué, per una entrada per darrere de Silva. El central va estar vuit minuts coix damunt del camp i el City ho va aprofitar per pressionar i tenir les millors ocasions, que van anar de menys a més perilloses. Primer De Bruyne i, sobretot, Nolito i Gündogan, van posar a prova Ter Stegen. Piqué va haver de ser rellevat per Mathieu i, abans del descans, Stones va enviar un cop de cap a fora. El Barça va poder fer el segon tot seguit, però Bravo va evitar una acció instintiva amb rematada de Suárez.

Els atacs del City amenaçaven a l’inici de la segona part d’equilibrar el partit, però una acció ho va canviar tot. Un rebuig de Digne va als peus de Bravo i al xilè no se li acut res més sinó cedir l’esfèrica a Suárez. Aquest xuta i el porter refusa amb les mans fora de l’àrea. Expulsió claríssima. A més, lesió de Zabaleta en la mateixa acció. Messi no va encertar el llançament de falta posterior, però va trigar només cinc minuts a fer el 2-0. El City va voler treure jugada la pilota de darrere, Iniesta la roba i la cedeix al crac, el qual troba un forat entre dos peus de defenses i posa la pilota lluny de l’acabat d’entrar Caballero.

En aquest moment, l’equip de Guardiola ja estava derrotat. Tot i això, intentava seguir traient la pilota jugada des de la defensa i aquest fet, davant de la voracitat del trident, és mortal. L’enèsima esfèrica perduda acaba als peus de Suárez, que la passa a Messi i aquest, amb un toc suau, fa el seu particular hat-trick.

Mathieu s’apiada del rival

El Barça estava llançat cap a una golejada, però Mathieu va decidir que equilibraria les coses. Dues faltes en dos minuts van provocar dues targetes grogues per al francès, el qual havia d’abandonar el terreny de joc abans d’hora. El City va respirar i Guardiola va fer entrar al camp Agüero per intentar descomptar l’avantatge.

Però ni així. Messi es va encarregar de tornar a fer un eslàlom que va finalitzar amb penal de Kolarov. Aquest cop, l’estrella va deixar que Neymar fes el llançament, però el brasiler el va tornar a fallar, en xutar-lo massa fàcil per a Caballero. Tot i això, el duel encara no estava acabat i l’exjugador del Santos va tenir la seva revenja. Va rebre una nova esfèrica de Messi i, aquest cop sí, va driblar dos defenses i va fer el 4-0. Si el Barça és el model del City de Guardiola, ahir Messi li va posar deures per continuar creixent.