Pep Guardiola tornarà per segona vegada a la que va ser casa seva durant mitja vida. El santpedorenc ve amb les idees clares i sense intenció de variar el seu estil ni sistema per encarar-se al Barça i al seu trident: "vull defensar bé i atacar bé. Hem d'ajustar moltes coses. Els jugadors del Barça fa temps que juguen junts, però hem de ser nosaltres mateixos i confiar en nosaltres, si variés la meva idea, els meus jugadors no em creurien", explicava Guardiola, que assegurava que "quan els jugadors del Barça tenen la pilota són molt bons. Sabem que ells tindran la possessió, però intentarem tenir-la nosaltres el màxim de temps possible".

Guardiola va tenir paraules sinceres d'estima pel que va ser i segueix sent el seu club i els seus integrants: "vaig estar aquí fa un any i mig amb el Bayern i sempre és especial. Aquest estadi és part de la meva vida. Aquí vaig ser molt feliç i trobo a faltar les persones que vaig conèixer. El club ha canviat a molta gent, però segueix sent el mateix i segur que té una gran història al davant".

Trucades inexistents

El santpedorenc va aprofitar una pregunta d'un periodista per explicar-se sobre el rumor que havia intentat fitxar diversos jugadors blaugrana com Messi, Neymar, Busquets o Iniesta, aquest estiu. Guardiola va assegurar que "no he trucat a cap jugador" i en un to desafiant va dir que " sé que hi ha guerres que estan perdudes a l'avançada. Conec aquesta casa i qui mou els fils per aquí. A mi ningú m'ha contrastat aquestes informacions".

El santpedorenc va explicar la seva versió dels fets: "vaig trucar a Thiago. Fa tres anys vaig trucar a Neymar perquè fitxés pel Barça. Després em vaig assabentar a Nova York que no estava tancat i vaig intentar dir-li si podia venir al Bayern, però li vaig dir que si podia anar al Barça, hi anés. I aquest estiu ni vaig trucar a Messi, ni a Busquets, ni a Iniesta, ni a Neymar, ni a ningú. Vaig trucar a Ter Stegen, ell va decidir seguir i després vaig parlar amb Bravo. Hi tindria tot el dret, però no vaig trucar a Messi. Si és el cas, el que més desitjo és que acabi la seva carrera aquí".

L'entrenador del City es va desfer en elogis a Luis Enrique. "En el primer partit que em vaig enfrontar a Luis Enrique em va fer una bona repassada. Estic content per com li van les coses. Com a jugador ja se li veia que era especial. Directe, honest i molt treballador. Ha tingut molt èxit i tant de bo pugui estar molts anys al Barça", va explicar el santpedorenc, que veu el partit d'avui com "una gran prova del nostre nivell. Si perdem, haurem de treballar més".

Els jugadors decidiran

Luis Enrique va assegurar que, tot i les reiteratives comparacions entre ell i Guardiola, el d'avui "no és un partit entre entrenadors", ja que sempre "són els jugadors els que decideixen els partits". L'asturià va afirmar que serà un partit amb molta dificultat, tant per la qualitat individual com pel nivell col·lectiu del rival, en el qual ja s'aprecia la mà del seu entrenador. "Serà un estímul enorme, no només per jugar-nos el lideratge, sinó per tractar-se de l'equip de Pep", va indicar Luis Enrique, que va assegurar que per a ell és "un grandíssim privilegi" coincidir amb Guardiola com a entrenador al màxim nivell, després d'haver-ho fet com a futbolistes.

Luis Enrique augura un gran partit per als aficionats. "El Pep té una implicació clara i una incidència bestial en el seu equip des de la pretemporada. Volen la pilota i si no la tenen, pressionen. És l'essència del que volem nosaltres", va assegurar.