FUTBOL

Fan una recollida de botes usades per als jugadors dels equips de l'ONG Diapo

Aquesta és una primera iniciativa per donar suport a una entitat
de Manresa que acull futbolistes de 6 a 11 anys amb exclusió social

19.10.2016 | 07:54
Moctar Thera (ONG Diapo), Josep Listan (Futbol Total Manresa) i Luis Villa (CE Manresa)

Donar les botes usades que han quedat petites quan se'n van a comprar unes altres. Aquest és el repte de l'ONG Diapo, que, amb la botiga Futbol Total Manresa (carrer Carrió), vol calçar alguns dels joves jugadors d'aquesta entitat manresana, la majoria amb exclusió social, de famílies desestructurades o amb penúries econòmiques a casa seva. Així, qui vagi a comprar unes botes noves pot deixar les que ja s'han fet servir a l'esmentada botiga, que seran degudament reutilitzades.
L'ONG Diapo, que té l'aixopluc del CE Manresa, disposa aquesta temporada de cinc equips, dos de prebenjamins, dos de benjamins i un d'aleví, tres de federats. És a dir, més de 70 joves futbolistes d'entre 6 i 11 anys que poden practicar el futbol, malgrat no poder jugar en clubs on s'han de pagar quotes. Moctar Thera és l'ànima de l'ONG Diapo des del seu naixement. No cal dir que aquest és un club diferent de la resta, però amb despeses semblants. És per això que el mateix Thera ha expressat la seva decepció per la "falta de suport que rebem. Les despeses, sobretot de fitxes, són molt grans i pràcticament no rebem cap ajuda, tampoc de la federació".
Luis Villa, directiu del CE Manresa que també dóna impuls a l'ONG Diapo, apunta que "aquesta entitat introdueix des de fa ja uns anys joves de famílies desestructurades al món de l'esport, però, malgrat aquesta funció social que fa, rep poques respostes dels estaments. Sort de Moctar Thera, que a títol personal tira endavant l'ONG com pot". Villa ha afegit que, "a més a més d'aquesta iniciativa de les botes, estem mirant altres accions amb altres empreses que puguin ajudar".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema