L'Espanyol vol firmar, aquesta tarda, la seva primera victòria a Cornellà-el Prat en aquest curs i la segona de tota la temporada. Els homes de Quique Sánchez Flores són molt conscients que el resultat d'avui pot marcar l'estat anímic del bloc i la seva posició a la classificació, a prop del descens, mentre que el quadre basc intenta refer-se pocs dies després de perdre a Ipurua per 2-3 amb l'Osasuna.

En les últimes jornades, el cos tècnic blanc-i-blau ha prioritzat mantenir la porteria a zero per mirar de sumar punts, i en va treure un en la visita a Las Palmas. Però, de contrast, hi ha la sequera en atac, que es manifesta amb tres partits sense marcar cap gol.

Al vestidor es nota que a l'equip hi ha il·lusió per poder guanyar un partit davant dels seus seguidors, però no hi ha nervis. Quique no pot disposar del central Óscar Duarte, ni tampoc del davanter Álvaro Vázquez, ambdós a causa de sengles lesions. L'única baixa en la convocatòria, per la decisió de l'entrenador, és el lateral Rubén Duarte, mentre que la novetat és el davanter centre equatorià Felipe Caicedo. A l'eix de la defensa podria debutar el veterà jugador argentí Martín Demichelis.