El Manchester City de Pep Guardiola va allargar la seva mala ratxa després d'empatar a l'Etihad Stadium contra el Southampton (1-1), la qual cosa amplia la lluita pel lideratge a la lliga i el seguit de partits sense guanyar del nou equip del santpedorenc, que havia guanyat els deu primers. Com ha passat en els altres enfrontaments en què no ha aconseguit els tres punts, no es pot dir que el City no ataqués, però la falta d'efectivitat ofensiva el va llastar, després d'haver de remuntar un gol en contra. De fet, en els cinc últims enfrontaments sempre ha hagut de nedar a contra corrent per salvar l'avantatge de l'equip rival.

Ahir, Guardiola va instaurar una defensa de tres a causa de les baixes dels laterals drets Sagna i Zabaleta, per lesió. A més, va recuperar el central Kompany, qui va formar al costat de Stones i Kolarov. Els dols laterals llargs, però, eren experimentals, amb Sané i Sterling canviats de banda per buscar l'interior. El fet cert, però, és que el City no va tenir profunditat i, a més, l'equip de Claude Puel es va avançar en el marcador a la mitja hora, quan Nathan Redmond va treure partit d'un error garrafal de John Stones.

A la mitja part, Guardiola va retirar del camp De Bruyne i va actuar amb dos davanters, amb la presència d'Iheanacho. Va ser aquest qui va aprofitar una centrada de Sané per anotar l'empat quan encara faltaven 35 minuts de joc. El City ho va provar fins al final, amb l'intent d'obrir el camp i l'entrada de Jesús Navas i Nolito, però no n'hi va haver prou per trencar la compacta línia defensiva de l'equip del sud del país.

La seva pitjor sèrie

Cinc partits sense obtenir la victòria era, fins ara, la pitjor ratxa de Guardiola com a entrenador. Va arribar en la seva primera temporada al Barça, que va acabar amb triplet, quan va encadenar empats contra el Betis i el Mallorca a la lliga i l'Olympique de Lió a la Champions i derrotes davant de l'Espanyol i l'Atlètic de Madrid en la competició domèstica. Aquell seguit de resultats va arribar entre el febrer i el març del 2009, en un estadi de competició més avançat que ara, quan hi ha temps de sobres per recuperar.

De moment, tot aquest seguit de resultats no ha servit per prendre el lideratg al City, que el conserva per diferència de gols sobre l'Arsenal i el Liverpool. A Europa, està empatat amb el Mönchengladbach en la lluita pel segon lloc del grup. I dimecres, Copa de la Lliga contra el United d'un Mourinho encara més necessitat.