Aquest proper diumenge a les 10.30h a la Ben Plantada tindrà lloc la 13a edició dels 10 Quilòmetres Urbans de Manresa, en què es preveu de nou la participació de centenars de corredors i la primícia de la qual és la possibilitat de triar entre els recorreguts de 5 i de 10 km. Aquesta i altres novetats de la cursa van ser presentades ahir pel regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; per la presidenta del Club Atlètic Manresa, Mercè Rosich; pel director tècnic del CAM, Joan Lleonart; i pels atletes David Martínez i Oussama Chouati, dos dels atletes favorits d'aquesta edició.

Serracanta va fer una crida a la participació d'una prova "atractiva, que fa ciutat i contribueix a l'autoestima dels manresans, ja que podem gaudir dels carrers de la nostra ciutat fent esport i fent salut". El regidor va agrair al Club Atlètic Manresa el treball al llarg de les tretze edicions d'una prova "que és un referent dins el calendari esportiu de la ciutat".

Caràcter popular

Al seu torn, Mercè Rosich va animar la gent, "especialment de Manresa i comarca, a participar i a fer-se seva aquesta cursa". La presidenta del CAM va reconèixer que "els últims anys hi ha un nombre exagerat de curses arreu i aquesta dispersió fa que minvi el nombre de participants. Tot i així confiem en la fidelitat dels runners de casa nostra i que sigui una prova molt concorreguda".

Per la seva banda, Joan Lleonart va explicar que "des de l'organització estarem molt contents si superem els 600 inscrits, i creiem que la cursa de 5 km és una bona opció perquè les persones amb menys preparació o que s'inicien en l'atletisme puguin participar en una distància que fa que la prova tingui un caràcter molt més popular i participatiu", una idea que també van reforçar els atletes David Martínez -guanyador de la prova de l'any passat- i Oussama Chouati. Martínez va manifestar que, "si es fa amb seny, té un recorregut molt agradable i molt entretingut que et permet fer un bon temps". Chouati també va valorar el fet que "la prova de 5 km per a la gent que s'inicia en l'atletisme ofereix un recorregut molt còmode, amb més de tres quilòmetres en baixada".

Inscripcions fins dimecres

La inscripció a la prova finalitza a les dotze de la nit de demà. Poden fer-se a a www.cx10kmanresa.org, o bé presencialment, a l'estadi del Congost i a Esports Sagi. Els preus de les curses són de 15 euros amb xip, o 13 sense.