Fins a sis jugadors del Reial Madrid són a la llista de 30 nominats a guanyar la Pilota d'Or del 2016, un premi concedit al millor jugador del món per France Football, i que en aquesta darrera edició ha canviat el seu format, després de la fi de l'associació que la revista mantenia des del 2010 amb la FIFA per al seu lliurament, i torna a ser jutjat per periodistes internacionals, sense la participació dels capitans dels equips nacionals i els seleccionadors. El nou format, revelat el 20 de setembre, elimina l'etapa intermèdia de l'anunci dels tres finalistes i eleva de 23 a 30 els nominats.

D'aquesta manera, el Reial Madrid és el club que té més jugadors nominats a aquest premi, ja que hi té Bale, Cristiano Ronaldo, Modric, Kroos, Pepe i Sergio Ramos, mentre que el Barça i el Bayern completen el podi per equips. L'entitat catalana i l'alemanya tenen quatre jugadors nominats cadascuna: Messi, Neymar, Suárez i Iniesta pels barcelonins, i Müller, Lewandowski, Neuer i Vidal pels muniquesos. El quart i el cinquè lloc l'ocupen l'Atlètic i la Juventus. Els matalassers hi tenen Koke, Godín i Griezmann, i els torinesos confien en Dybala, Buffon i Higuaín. Tres equips anglesos tenen dos jugadors a la llista, com és el cas del Leicester (Mahrez i Vardy) i els dos Manchesters. El City té Agüero i De Bruyne, i el United té Ibrahimovic i Pogba. Completen la llista Aubameyang (Borussia Dortmund), Payet (West Ham), Lloris (Tottenham) i Rui Patricio (Sporting de Portugal).

La cerimònia de lliurament se celebrarà abans que acabi l'any i no a principi del següent, com succeïa en les anteriors sis edicions; per tant, abans del mes de gener se sabrà si algun jugador destrona Messi i Ronaldo, únics guanyadors des de l'any 2008.