El Manresa no ha començat bé la lliga de futbol de Primera Catalana. Després de vuit jornades de competició, l´equip, dirigit aquesta temporada per l´olesà Dani Fernández (va substituir Dani Andreu, ara a la Grama, a Segona Catalana), només ha pogut sumar set dels 24 punts possibles. Es troba en posició de descens, i les aspiracions inicials eren les de de lluitar per un lloc a la zona noble de la classificació. En les darreres cinc jornades, el Manresa només ha fet un punt, que va ser en el darrer enfrontament al Congost davant el Farners (2-2). Aquest diumenge, l´equip té un matx vital al Nou Estadi davant el Llagostera B, un equip que ve de guanyar el líder de la categoria, l´Horta.

Com s´explica la situació actual del Manresa?

Sabíem que l´inici de temporada seria difícil. A l´estiu hi va haver canvis de jugadors, uns ja no hi són i n´han vingut uns altres, i tot plegat ha comportat que ens trobem en un moment delicat, però jo diria que ho és més de resultats que no de joc. Tenim un percentatge alt de gols a favor però, per contra, ens fan molts gols en relació amb les poques ocasions que ens creen. Menys en un partit, a casa del Masnou, en la resta sempre ens han fet almenys un gol. Ja sé que aquesta lectura no es pot fer, però dels darrers cinc partits, en els quals només hem empatat un partit, en condicions normals hauríem d´haver sumat cinc o sis punts més. Per exemple, a casa contra el Farners es va escapar el triomf per petits detalls i, dissabte, a Montgat, no vam tenir la sort de cara, però les oportunitats de gol sí que les vam tenir xutant tres cops al pal. Fins ara la moneda sempre ha caigut per la banda contrària a la nostra. De totes formes, per l´experiència que tinc en el món del futbol, aquests punts perduts ara injustament, estic segur que al llarg de la temporada tornaran.

El canvi d´entrenador i, per tant, el canvi de manera de jugar, pot també haver influït?

És clar que la plantilla ha d´assimilar uns nous sistemes de joc i això no és fàcil. Utilitzem una tàctica atrevida amb tres defenses que penso que podem assumir bé. És un sistema que s´aprecia a la categoria, encara que hem de reconèixer que en algun moment del partit l´equip perd l´equilibri, com si desconnectés. Ens falta més contundència defensiva ja que, malgrat no rebem moltes ocasions de gol, ens marquen amb una certa facilitat. Hem d´acceptar que Moha, Solernou i Jonny han tingut i tenen problemes físics i això no m´han permès alinear els defenses que jo vull. Això no ha de ser una excusa, però sí que és veritat que no ens permet ser més compactes. Estem jugant amb jugadors molt joves que no coneixen prou la categoria i han de madurar; en això també m´incloc jo.

Se sent qüestionat?

Gens ni mica. Veig la plantilla molt implicada a voler sortir d´aquesta situació. Cal entendre que és una categoria molt igualada que un cop et surt bé i un altre no tant. És clar, però, que si la mala ratxa de resultats s´allarga hauré d´assumir la meva responsabilitat. Malgrat tot, parlo assíduament amb el president i crec que el club està tranquil en aquest aspecte. L´equip em transmet ganes i això ara mateix és important. Hem de treballar en els entrenaments per solucionar els problemes.

El Manresa rep diumenge el Llagostera B. És un partit que es pot considerar decisiu?

És evident que, després de cinc partits sense guanyar, només ens valen els tres punts per trencar la dinàmica negativa. Encara no és urgent perquè no hi ha poca distància de punts amb la zona tranquil·la, però hem d´intentar guanyar, és clar. Per a aquest enfrontament recuperarem Miguel Ángel Luque, que estava sancionat. Per a nosaltres és important per la seva qualitat i per la implicació que demostra. El Llagostera B? És un conjunt també jove que té una proposta de joc semblant a la nostra. Estan fent una bona feina tot i que també s´ha mostrat irregular pel que fa als resultats. Capaços del pitjor i del millor, com guanyar diu-menge passat el líder Horta. Nosaltres haurem de corregir els errors i ser més contundents, més equilibrats.

Té pensat canviar el sistema de joc?

És possible que canviem a una línia de quatre al darrere, com en el darrer partit a casa amb el Farners, que ens doni més seguretat en les tasques defensives; a partir d´aquí, a veure quines són les variables que trobem.

S´ha pensat en reforços?

D´entrada, i com a mínim, hem de trobar un porter per Sepu, que ha marxat per manca de minuts. Estem mirant si és possible que ens decantem per un porter de garanties des de l´inici. Temporalment, Roger Romero, el porter del Manresa B, ocuparà la plaça. Tampoc no descartem incorporar algú experimentat per a la defensa. A principi de temporada teníem el veterà Cervantes, però també va marxar. I al davant si surt algun jugador interessant... El mig del camp és la zona que tenim ara mateix més ben coberta.

L´objectiu continua sent la part alta de la classificació?

Ara mateix no ens podem enganyar i només pensem en sortir de sota. Si d´aquí a set o vuit jornades la distància és petita, pensarem en altres objectius