Arnau Caparrós, un fruitosenc de 17 anys que estudia Batxillerat Científic a l´IES Jorge Manrique, és una de les joves promeses del voleibol, tal com demostra el fitxatge d´aquest estiu pel CyL Palència 2018, un conjunt que milita a la Superlliga 2, la segona divisió estatal. Aquest és el segon any que practica aquest esport, ja que anteriorment havia jugat molts anys a bàsquet, en clubs com el Paidos, el Manresa i l´Olost, que també estaven al màxim nivell.

Quan et vas iniciar en el món de l´esport?

Doncs va ser des de ben petit, ja que quan tenia cinc anys em vaig apuntar a l´equip de bàsquet del Paidos. Allà m´hi vaig estar unes quantes temporades, i quan era cadet de primer any em vaig incorporar al Manresa.

Allà vas poder jugar al màxim nivell, amb adversaris com el Barça i el Joventut. Com va ser l´experiència?

Va ser un curs molt difícil, ja que a Preferent tots els rivals són molt durs, t´has d´esforçar molt per superar-los. Tot i això, crec que vam fer una gran temporada.

L´etapa júnior la vas fer a l´Olost, on també vas poder competir a Preferent...

Sí, vam fer un any similar i vam obtenir bons resultats. A més, a Olost teníem dos pivots senegalesos i vaig passar a jugar d´aler, una posició en la qual em sentia més còmode que en la de pivot, que era la que ocupava a Manresa.

Però l´any passat vas deixar el bàsquet i et vas iniciar en el voleibol. Quins són els motius d´aquest canvi?

Vaig detectar que en el món del bàsquet no avançava tant com volia, i em va semblar bé fer un canvi. Llavors el meu padrastre, que és àrbitre de voleibol, va parlar amb el seleccionador d´aquest esport de la residència Joaquim Blume, qui em va proposar de fer unes proves. Vaig accedir a fer-les i poc després em van acceptar per entrar a la residència.

Com va anar aquell any a la residència Joaquim Blume?

Molt bé, vaig millorar molt en tots els aspectes del joc. Això em va valer per assistir en una concentració de la selecció espanyola sub-18, que preparava un torneig anterior al preeuropeu a Palència. Finalment, però, no vaig entrar a la llista final i em vaig quedar sense jugar la competició.

Aquest estiu vas fitxar pel Palència de Superlliga 2, la segona màxima competició estatal. Com es va gestar el fitxatge?

Em van veure a la concentració de l´equip estatal sub-18, i poc després es van posar en contacte amb mi per oferir-me una beca i la possibilitat de jugar al primer equip a Superlliga 2. Això em suposava un gran canvi en molts aspectes, així que vaig decidir comentar-ho a la família, i després vaig acceptar l´oferta.

No heu començat gaire bé la temporada, heu aconseguit un punt en quatre partits. Quin és l´objectiu de l´equip?

No ens hem posat cap repte pel que fa a resultats, simplement volem competir al màxim en cada enfrontament i millorar el nostre joc. Som un conjunt molt jove, amb jugadors de 15 a 17 anys, i la meitat de nosaltres debuta a la categoria. Per tant, crec que a mesura que passin les jornades anirem creixent com a equip.

Quin és el teu rol dins el conjunt?

Jugo a la posició d´oposat i la meva missió principal és atacar i executar les rematades.

Has pogut aprofitar algun aspecte del bàsquet en el teu joc?

No, el bàsquet i el voleibol són dos esports molt diferents i el joc canvia moltíssim.

Tens algun jugador com a referent?

No en sabria dir un en especial, ja que observo el joc de molts jugadors de gran nivell.