Les millors escoles catalanes de beisbol van participar aquest cap de setmana en la primera edició del Torneig Josep Tragant, en homenatge a una de les persones que van impulsar la pràctica del beisbol a Manresa, primer des de la Badia Solé i posteriorment amb el naixement del Beisbol Club Manresa i la construcció del primer camp a la capital del Bages. El 1993, el beisbol era una secció dels Bagmonts i després de guanyar el títol de Segona Catalana va aparèixer el Beisbol Club Manresa, que va decidir fer un camí en solitari i fins a l'actualitat.

A més, i tot i que s'han fet altres trobades com la de no fa gaires dies amb l'equip de Perpinyà (també hi va ser el d'Igualada), aquest primer Torneig Josep Tragant, que ha tingut la col·laboració de la Federació Catalana de beisbol i softbol i de l'Ajuntament de Manresa, es pot considerar el bateig oficial del nou camp del Congost, malgrat que encara s'ha de completar la seva construcció per a la inauguració definitiva.

El primer Torneig Josep Tragant va reunir set equips, quatre en categoria sub-10 (Manresa, Viladecans, Sant Boi i Gavà) i tres més en categoria sub-12 (Manresa, Viladecans i Sant Boi). En sub-10, els resultats van ser: Manresa, 10-Gavà, 4; Viladecans, 7-Sant Boi, 2; Manresa, 13-Sant Boi, 4; pel tercer i quart lloc, Gavà, 8-Sant Boi 6 i a la final, Viladecans, 2-Manresa, 8. Pel que fa al triangular sub-12, Manresa, 2-Viladecans, 10; Viladecans, 12-Sant Boi 2; i Sant Boi, 11-Manresa, 3; la classificació va quedar encapçalada pel Viladecans seguit del Sant Boi i del Manresa. En el torneig va predominar el bon joc i sobretot el joc net i els valors que aporta l'esport de base als nens i nenes.