La Reial Societat va donar una lliçó al FC Barcelona, de futbol i actitud, tot i que no va poder passar de l'empat (1-1), i va complicar la vida a l'equip blaugrana, que arribarà al clàssic de dissabte contra el Reial Madrid a sis punts del seu etern rival, i després de dos empats a la lliga.

L'equip donostiarra, que va merèixer el triomf, va confirmar que, a Anoeta, és un enemic invencible per al Barcelona, que fa set partits de Lliga seguits que no guanya a l'estadi de l'equip basc.

Cap dels dos equips va amagar les seves cartes, la Reial amb el mateix onze que va guanyar a Gijón i el Barça, que va fer el mateix amb el seu equip titular a Glasgow, encara que sí hi va haver sorpreses en el joc perquè van ser els locals els que van portar la veu cantant des del xiulet inicial davant un Barça a la defensiva, totalment desconegut.

La Reial va estar a punt de trobar el camí cap a la victòria abans del minut 2, quan un servei de Carlos Vela gairebé el remata de cap a gol Zurutuza, que va trobar a Ter Stegen en la línia de gol.

Els blaugranes estaven en el seu camp i els bascos van seguir assetjant la porteria de Ter Stegen, que hauria de tornar a intervenir, una altra vegada en la línia de porteria, per evitar un gol de Xabi Prieto, que segueix en una segona joventut. El Barça ho passava malament i encara hauria de patir més abans del descans quan la Reial Societat, en constants escomeses, va tenir una altra vegada el gol a les botes de Willian José i també en un xut de Oyarzabal, mentre que els de Luis Enrique no van xutar en tot el primer temps a la porteria defensada per Gero Rulli.

A la segona part, la imatge del Barça encara va empitjorar més. I més quan al minut 53, va encaixar un gol, obra de Willian José, que va aprofitar un rebuig de Ter Stegen després d'un xut previ de Vela per marcar un gran gol de cap.

Es van encendre les alarmes a la banqueta del FC Barcelona, però quan pitjor pintaven les coses per a l'equip català va tornar a aparèixer Leo Messi per rescatar el seu equip després de posar la seva rúbrica habitual a una brillant acció de Neymar. En només sis minuts (del 53 al 59), es va passar de veure el got buit, a veure'l mig ple.

El Barça, conscient que dissabte rep la visita del líder Reial Madrid, va donar-ho tot per fer-se amb els tres punts, però no va poder. Cada descuit li podia passar factura, com va comprovar a quinze minuts del final amb un llançament entre el travesser i el pal de Carlos Vela i, després del rebuig, un gol anul·lat a Juanmi per fora de joc que no ho va ser.

Vela va tornar, en una altra galopada, a posar en un compromís Ter Stegen, que de nou es va aliar amb un pal per no encaixar un segon gol i almenys salvar un punt en un estadi que segueix sent indesxifrable en els últims anys per als blaugranes. Els números parlen per si sols. De les últimes set visites a Anoeta, el Barça ha estat incapaç de guanyar, amb 2 empats i 5 derrotes.

Piqué explota

Al final del partit, el jugador del Barça Gerard Piqué es va mostrar molt contundent després de veure com el seu equip havia estat incapaç de sumar els tres punts a Anoeta. El jugador blaugrana va admetre que «així serà molt difícil guanyar la Lliga». Piqué va reconèixer que «el que menys em preocupa ara són els sis punts que ens treu el Madrid. Ens han sortit molt poques coses per no dir res, i això és el més preocupant». A les declaracions que va fer encara a la gespa segons després de no passar de l'empat a Sant Sebastià, va afegir que «ells han pressionat molt bé, no cal restar-li mèrits, pressionant molt amunt i ens han impedit fer el nostre joc, i dono per bo l'empat».

Finalment Piqué va confessar que espera estar recuperat per jugar el clàssic de dissabte, després que en el partit d'ahir contra la Reial Societat rebés un fort cop al turmell dret. Piqué va explicar: «m'ha fet mal el turmell en la primera part però espero estar recuperat per al partit de dissabte».