El passeig Pere III de Manresa ha estat aquest diumenge al matí l'escenari de la recuperació del Memorial Enric Villaplana, el Gran Premi de Marxa Ciutat de Manresa. 25 anys després de la seva desaparició, els marxadors han reaparegut a la capital del Bages per celebrar una prova que ret homenatge al primer olímpic manresà.

Un total de 180 marxadors han participat en les curses de les diferents categories. El circuit, de 1.000 metres, s'ha situat al mig del passeig Pere III, amb un tram exigent de pujada i un de baixada amb meta a Crist Rei.

Els més petits han estat els encarregats d'encetar el Memorial a primera hora del matí. Les categories Benjamí, Aleví, Infantil i Cadet han sigut l'aperitiu a les dues proves més rellevants i més espectaculars: la dels veterans i la carrera absoluta.

En la prova reina, l'absoluta, Mario Viñas, de l'AA Catalunya, s'ha emportat a victòria, davant de Nil Rodes i Kevin Cerro. En categoria femenina, Mariona Garcia, del FC Barcelona, ha superat Mireia Urrutia i Olga Rovira.