El Comitè Olímpic Internacional va demanar ahir a l'organització de Tòquio 2020 que redueixi els costos per als pròxims Jocs per sota del límit pressupostari que s'havia fixat, de 2 bilions de iens (16.769.000 d'euros).

El vicepresident del COI John Coates, que dirigeix la Comissió de Coordinació pota dels Jocs, va traslladar aquesta petició al comitè organitzador de 2020 i als governs del Japó i de l'Àrea Metropolitana de Tòquio, en una reunió celebrada entre les quatre parts a la capital nipona. «Creiem que els costos operacionals dels Jocs es poden reduir de manera significativa», va assenyalar Coates durant la seva intervenció a l'acte. Coates va destacar que l'organització «va pel bon camí» per retallar els costos i va afegir que Tòquio «ja compta amb moltes seus esportives existents» i que, per tant, «es podran trobar vies per fer més rebaixes significatives».

Està previst que el COI, l'organització de Tòquio 2020 i els governs central i de la capital acordin un esborrany de pressupost definitiu cap a final d'any. Fins ara els organitzadors han decidit modificar més d'un terç de les seus de les competicions esportives respecte al programa original.