El que va ser fa dues temporades entrenador de l’Avià, el vallesà Albert Garcia, fa unes setmanes va rellevar en el càrrec d’entrenador del primer equip del Centre d’Esports Manresa Dani Fernández. El club manresà, amb la seva incorporació, busca un revulsiu per a un conjunt situat ara mateix en posicions de descans al grup 1 de Primera Catalana amb nou punts en tretze jornades. Garcia ja ha dirigit dos partits del CE Manresa, saldats ambdós amb derrota, als camps del líder Horta (1-0) i el del Sants, diumenge passat (2-0).

Com s’ha trobat el primer equip del CE Manresa?

M’he trobat un equip treballat en alguns aspectes però també és cert que en les situacions en les quals la pilota no entra i, per tant, els resultats no són els esperats, fa que el bon treball no quedi plasmat a la classificació. Considero que m’han rebut molt bé. Hem treballat molt aquestes dues setmanes per millorar sobretot els aspectes mentals perquè els jugadors agafin confiança i la pilota acabi entrant. Hem d’allunyar de nosaltres la sensació que tot va en contra nostra. Molts dies s’ha jugat prou bé, però s’ha acabat perdent el partit.

Com va arribar la seva incorporació al CE Manresa?

Em van proposar el càrrec, hi vaig donar el meu Ok i després em vaig reunir amb el president, l’Enric Moreno i el Jonathan Modesto. Em van exposar quina idea tenen del que s’ha de fer i del seu projecte de futur. Ara mateix som a la fase de trobar un equilibri entre els jugadors que tenim i els que encara poden venir. En aquest sentit, el capítol de fitxatges no està tancat, però seran els resultats els que marcaran si entren més o menys jugadors.

Quins tipus de jugadors s’estan buscant?

La idea és reforçar l’equip amb jugadors que hi hagi al mercat i que millorin la plantilla en el que sigui possible. Sobretot, hem d’augmentar la qualitat ofensiva amb un jugador que complementi els davanters Rebollo i l’argentí Franco, que sigui d’un altre perfil, més ràpid. També al mig del camp ens fa falta un futbolista que ajudi a fer millors els seus companys. La Primera Catalana és molt igualada i hi fa falta un líder; amb això no vull criticar els jugadors que ja tenim.

Tants canvis no seran traumàtics?

Mirarem que siguin el menys traumàtics possibles. És clar que hi haurà sortides, però mirarem que siguin el més justes possibles. No volem enganyar ningú, sobretot aquells futbolistes que pensem que no tindran minuts.

Quina valoració fa dels dos partits que ha dirigit del CE Manresa, a Horta i a Sants.

A Horta vam tenir possibilitats de puntuar a llarg de tot el partit i vam merèixer com a mínim l’empat, però per un detall es va escapar aquesta possibilitat. A Sants, vam tenir diverses ocasions, però quan millor estàvem, va arribar l’1 a 0, i de penal. A partir d’aquí va ser molt complicat lluitar contra un equip que sap al que juga. A la segona part no vam estar bé, malgrat que el 2 a 0 ens el fan amb un clamorós fora de joc.

L’ansietat per guanyar, pot ser ara el principal problema del CE Manresa?

Penso que l’ansietat pot ser bona que hi sigui si és motivacional. I això és feina dels tècnics que sigui així, que els jugadors premin les dents en els partits. Hem d’entrar en la dinàmica de competir bé i guanyar partits.

Aquest cap de setmana no hi ha competició, i en la següent el rival serà el Ripollet, un equip de la zona mitjana de classificació.

Contra el Ripollet s’haurà de guanyar sí o sí, encara que sigui jugant malament. En el meu primer partit al Congost m’agradaria poder guanyar el partit.

Pot anar bé al CE Manresa l’aturada?

Tindrem més temps per entrenar certes coses, però al mateix temps penso que nosaltres el que necessitem són partits. No és així, i agafarem la part positiva. Aquesta setmana ens entrenarem quatre dies per arribar amb els deures fets a l’enfrontament davant el Ripollet al Congost.

Ja a l’estiu va ser un dels candidats per ocupar la banqueta del CE Manresa, i fins i tot ha rebutjat alguna altra proposta esperant el club blanc-i-vermell. Per què tant interès en el club manresà?

Des de fora es veu el CE Manresa com un club històric, que actua amb seriositat, amb unes bones instal·lacions; tothom ara mateix en parla bé. És una bona oportunitat per créixer.

Ara fa unes setmanes, quan va substituir Dani Fernández es van fer alguns comentaris contra la seva persona.

I em van molestar molt, perquè és una gran mentida. Jo no m’he ofert ni he anat al darrere de ningú intentant perjudicar un company de feina. No m’agradaria que m’ho fessin a mi, i tampoc no m’agrada fer-ho jo a un altre. A més, considero que el nostre no és un col·lectiu de merda, com també s’ha dit. Si jo em molestés cada cop que entra un tècnic en el meu lloc, no em parlaria amb molts companys. Qui no estigui preparat per a això, que es dediqui a una altra cosa.

Tot i que ara el repte és treure l’equip de sota de la classificació, què en pensa del projecte que té el club en un futur amb la Segona B en el punt de mira?

M’engresca el projecte i miraré d’aportar-hi tot el que pugui. Anar massa de pressa pot ser dolent, però massa a poc a poc, també. Se n’ha d’acabar de parlar, però de moment queda tot en un segon pla fins que no puguem treure l’equip de la situació crítica.

Aviat arribarà el partit amb l’Avià. Serà especial?

Molt. L’Avià és un club que m’estimo molt. Vaig ser molt ben tractat. És una entitat especial però entranyable. Els desitjo grans èxits, però contra ells faré tot el que sigui possible per guanyar.