Aquest fet li hauria suposat pagar el 12,5% en impostos, ja que Irlanda és un dels països de la Unió Europea que, sense arribar a ser paradís fiscal, té un impost de societats més baix. Cristiano, que viu a la Comunitat de Madrid, hauria hagut de pagar el 43,5% si no hagués ideat aquest entramat i pagués segons ho determina l'Agència Tributària espanyola.

Relació coneguda

La relació entre MIM i Cristiano ja era coneguda d'ençà d'una publicació del 2015 del diari portuguès Correo da Manhá que desvelava un contracte del jugador amb Banco Espírito Santo. No se sabia, però, que hagués utilitzat aquesta mercantil per firmar tots els seus grans acords. Segons experts consultats per El Confidencial, el cas podria ser semblant al de Samuel Eto'o, per al qual l'advocacia de l'estat demana deu anys de presó i una sanció de 68,86 milions d'euros per simular una cessió dels seus drets a una societat hongaresa.

Fonts del sector afirmen que si Cristiano ha declarat a Espanya ser propietari de les accions de la firma irlandesa, el més normal és que Hisenda només el persegueixi per via administrativa i tot es tanqui amb una sanció econòmica. Però en cas que no hagi declarat aquesta relació, el procediment contra el jugador blanc podria anar per via penal i si la quota defraudada supera els 120.000 euros l'any se li podria imputar un delicte contra la Hisenda Pública. En un cas semblant, Javier Mascherano, del Barça, va acceptar un any de presó i 1,5 milions de multa per haver simultat la cessió dels drets a una societat de Madeira.