Amb més de 450 quilòmetres al davant, els corredors de l´equip manresà del Tomàs Bellès Cannondale han d´afrontar els propers dies una segona edició de la Titan Tropic a Cuba que es presenta amb molts al·licients i la participació de 160 bikers. La prova ha estat afectada per la mort de Fidel Castro i demà hi havia un pròleg pels carrers de l´Havana que s´ha suspès; pel que fa a la primera etapa, sí que es farà diumenge, però els temps no comptaran a les classificacions. La competició oberta serà de dilluns a dijous. El recorregut travessa l´illa amb l´arribada, ja en la darrera jornada, a la platja del Cayo Jutías.

El Tomàs Bellès aspira al triomf per equips amb una formació ben potent integrada per Roberto Bou, Crsitofer Bosque i José Luis Gómez Miranda, que lluitaran per les primeres places individuals. En la categoria femenina hi ha la presència de Núria Picas, que així reprèn la seva vinculació tant amb el BTT com el Tomàs Bellès. Amb Jesús Ventura Barrera i Albert Bellès també puntuaran pel que fa als equips. Jordi Bellès exercirà de director d´equip, i coordinarà un grup de setze persones que inclou mecàcnics i fisioterapeutes.

Roberto Bou, barceloní de 23 anys, ja va participar l´any passat en la Titan Tropic i va ser tercer en la general. «Crec que tenim força possibilitats de guanyar, estem en bona forma i és una cursa que es presenta amb unes perspectives molt bones, tot i ser al principi de la temporada». Roberto Bou té en el seu palmarès el títol de campió estatal sub-23 i el de Catalunya en la modalitat de ral·li.

Cristofer Bosque, de Puig-reig i de 26 anys, fa vuit temporades que és al Tomàs Bellès i destaca, dins de la seva trajectòria, el títol de campió d´Espanya sub-23. «Pel que ens ha explicat el Roberto, en la prova de Cuba és molt possible que ens trobem fang en pistes que són planes i ràpides. Pel que fa al meu estil, prefereixo recorreguts més tècnis i pedragosos però crec que ens podem situar amunt».

José Luis Goméz és del Burgo de Osma (Sòria) i té 34 anys. És la seva segona temporada a l´equip, i en la passada va guanyar una etapa de la Titan Desert, on va ser cinquè a la general: «crec que la Tropic serà un cursa molt disputada, amb rivals de molt alt nivell, com Josep Betalú i Israel Núñez. En el meu cas, tota la meva preparació va encarada al maig per a la Titan Desert, al Marroc».