L'Esport Ciclista Manresà ho té tot a punt per a la celebració del trofeu batejat amb el nom de la ciutat i que arriba a la cinquena edició. Serà el proper dimarts a la zona esportiva del Congost, i amb un recorregut amb pas pel parc del Cardener, al costat del riu. Enguany, la competició serà el campionat de Catalunya, a més de ser vàlida també per a la Copa Catalana. Les curses s'iniciaran a les 9 del matí, i la d'elit s'enceta a les 12.15 hores amb el corredor Isaac Simon de favorit.

D'altra banda, els corredors de la Catalunya Central van tenir un doble compromís el darrer cap de setmana. Primer va ser amb la celebració del ciclocròs Ciutat de Vic, que puntuava també per a la Copa Catalana 2016, i diumenge es va celebrar el Trofeu Joan Soler a Manlleu, cinquena cursa de Copa Espanya. Ambdues proves es van caracteritzar pel terreny enfangat a causa de les pluges dels darrers dies.

A Vic, els nostres representants més destacats van ser Josep Chavarria i Xavier Martí, amb la segona posició en màster i veterans-50, i la victòria per a la júnior Júlia Pujol. Gràcies a aquests resultats, tots tres van consolidar el lideratge en les seves respectives categories de Copa Catalana. L'endemà, a Manlleu, totes les proves de la Copa Espanya tenien nombrosa presència bagenca. Xavier Martí va guanyar en veterans-50 i va pujar al segon lloc a la general. Excel·lents podis per a Pau Egeda en màsters i Joan Carbonés en veterans-60, llocs que els permeten pujar a les terceres posicions provisionals de les seves categories.