Per setzena vegada, la comarca del Solsonès va premiar la gent de l'esport que treballa d'una forma intensa durant tot l'any. Va ser en el decurs de la 16a Nit de l'Esport, l'acte coorganitzat de nou per institucions com l'Ajuntament de Solsona, el Consell Comarcal i el Consell Esportiu del Solsonès, divendres al vespre, en el marc del Teatre Comarcal.

Enguany van ser premiats tres equips i una esportista escolar (es va recuperar després de 3 anys sense campionats de Catalunya), un equip federat, 16 esportistes dins la categoria d'alt nivell i la distinció -de nova creació- a la trajectòria. En aquesta edició, es van suprimir els premis populars i el de premsa. La Nit de l'Esport va anunciar que, de cara al 2017, planteja variacions importants del seu format.

A més de les autoritats locals i de les comarcals, la festa va tenir la presència del secretari general de l'Esport, Gerard M. Figueras, de Joan Segura (com representant territorial de l'Esport a Lleida) i de Rosa M. Perelló (vicepresidenta de la Diputació de Lleida).

Per tenir distinció, els diferents esportistes han d'haver assolit un podi en el campionat català o bé ser campió de la seva categoria o haver assolit un ascens.

Tots els premiats

Els esportistes distingits dins de la categoria escolar van ser de l'Escola Setelsis. L'equip infantil de cros femení integrat per Abril Altarriba, Núria Gilibets i Júlia Sandoval, nascudes el 2004. També el femení infantil, integrat per les joves atletes Paula Ariza, Morgane Ferreiro i Laia Semís, del 2005. El Setelsis de tennis taula femení aleví també va ser homenatjat amb les seves dues palistes, Abril Altarriba i Júlia Sandoval.

Dins la categoria dels conjunts federats, la distinció va ser per al Club Bàsquet Solsona en el grup infantil femení. Setze van ser els premiats d'elit, dos dels quals en bitlles catalanes: Pau Llàcer (subcampió català infantil) i Pol Viladrich (campió aleví). En BTT, els guardonats van ser Juan Pérez i Marc Masana, primer i tercer en els campionats catalans.

I un any més en aquesta festa de l'esport, el Taekwondo Solsona ha estat l'entitat més guardonada pels seus títols i amb 12 nominats individuals, que van ser Iker García, Nil Aliste, Unai García, Pol Ribes, Alexandro Ionita, Marcelo Rentería, Rubén Requena, Marc Ribes, Amina Sahil, Nil Vantolrà i Abel Lara.

Finalment, en la categoria que va reconèixer una trajectòria de molts anys, la premiada va ser Neus Closa Ribera, per la seva tasca en l'institut Francesc Ribalta com a docent d'educació física.

Novetats per a l'any vinent

Els coorganitzadors de la festa ja han informat que hi haurà moltes modificacions de cara al 2017, i la Nit de l'Esport serà força diferent de com ha sigut fins ara.

A partir de les propostes que les entitats fan de candidatures, el que s'ha pogut comprovar és que hi ha unes bases que han quedat ben obsoletes i que s'han de posar al dia de forma urgent. També es veu necessari retocar el lliurament de premis en l'acte per tal de donar-hi un aire renovat.

Pel que fa als premis, la idea és que en les properes edicions de la festa es distingeixi els esportistes de cada categoria a partir del que decideixi una comissió integrada per les administracions i també per les entitats esportives, ben coneixedores de les activitats que porten a terme en les temporades d'activitat. Ja no hi haurà la cotilla d'unes bases que, únicament, fins ara tenien en compte els podis, els títols o els ascensos; a partir del 2017 ja es podran contemplar altres mèrits.

Aquestes novetats i la forma en què s'estructurarà la 17a edició de la Nit de l'Esport del Solsonès es podrà anar coneixent els mesos vinents a partir de les informacions que en donaran les institucions i els mateixs clubs de la comarca, que són els protagonistes de l'acte i dels premis.