El manresà Ander Mirambell va debutar a l'edició d'enguany de la Copa del Món amb una quinzena posició a la prova que es va celebrar a la pista canadenca de Whistler, que va ser escenari dels Jocs Olímpics d'Hivern de Vancouver de l'any 2010.

En la primera baixada de la jornada, Mirambell va creuar la línia d'arribada en la catorzena posició, a nou dècimes del primer classificat, el sud-coreà Sungbin Yun. El manresà va qualificar aquesta sèrie inicial de «molt bona». En la màniga decisiva, el bagenc va sortir vuit centèsimes més ràpid que en la primera, i es va tornar a situar entre els millors temps fins arribar al revolt 7, quan es va donar un cop amb la paret i ja no va poder rebaixar la seva marca. D'aquesta manera, Mirambell va perdre una posició i va finalitzar en el quinzè lloc. Yun va acabar guanyant a Whistler, seguit del rus Alexander Tretiakov, que va ser segon, i del nord-americà Matthew Antoine, que va completar el podi.

Després de finalitzar la prova, el manresà va reconèixer estar «supercontent per aquest resultat, el millor de les sis darreres temporades. Després dels dos cops em fa mal el maluc, l'espatlla i el mentó, però tot i així estic molt feliç del que hem aconseguit». A més, el bagenc va batre la seva marca personal de velocitat punta en un circuit, ja que va fer un registre de 140,9 quilòmetres per hora. Mirambell també va afirmar que «començar la temporada així és certament increïble. Tant de bo puguem seguir en aquesta mateixa línia de resultats la propera setmana en la cita al circuit nord-americà de Lake Placid».