El Barça va acomiadar la fase de grups de la Lliga de Campions amb una golejada davant el Borussia Mönchengladbach al Camp Nou (4-0), on aquesta nit va brillar el turc Arda Turan, autor de tres gols d'autèntic '9'.

Ni el Barça ni el Gladabach es jugaven res. Els catalans ja tenien assegurat el seu pas a vuitens com a primers de grup i els alemanys, sense opcions de seguir en la 'Champions', la seva presència en la Lliga Europa.

Així i tot, tots dos s'ho van prendre seriosament. El Borussia, perquè tindrà poques oportunitats en la seva història de gaudir d'una nit europea en una escenari com el Camp Nou, i el Barcelona perquè, després de sumar quatre empats en els últims cinc partits, havia de dissipar els dubtes que, com Luis Enrique va reconèixer en la prèvia, havien començat a amenaçar l'equip.

A més, l'onze blaugrana estava avui replet de jugadors poc habituals amb moltes ganes de reivindicar-se, com el propi Arda, encara que amb Iniesta i Messi en el camp d'inici tot resulta molt més fàcil.

L'argentí va ser l'autor del primer gol, i el turc va tancar un partit rodó amb un hat trick. Dos gols seus a l'inici de la represa van sentenciar el matx. Alcàcer, que va jugar 90 minuts, va seguir negat de cara a porteria.

Barcelona: Cillessen; Aleix Vidal, Mascherano, Umtiti, Digne; André Gomes, Denis Suárez, Iniesta (Rafinha, min.61); Messi, Alcácer i Arda (Cardona, min.74).Borussia

Mönchengladbach: Sommer; Christensen, Vestergaard, Jantschke, Elvedi; Strobl, Dahoud (Kramer, min.59), Korb, Schulz (Johnson, min.59); Hazard (Raffael, min.72) y Hahn.

Gols: 1-0: Messi, min.16. 2-0: Arda, min.50. 3-0: Arda, min.53. 4-0: Arda, min.67

Àrbitre: Sergei Karasev (RUS). Va amonestar Dahoud (min.55).