«Per a la meva moral, m´importa tres nassos guanyar». Així de clar va ser Luis Enrique ahir en la roda de premsa, però va admetre que per a ell sí que és important guanyar el Borussia Mönchengladbac «per la moral dels jugadors» i també «per dissipar el núvol que plana sobre l'equip» .

I és que el partit d´avui, l´últim de la fase de grups de la Lliga de Campions amb la classificació i el primer lloc del grup assegurats, té poca importància si no fos per netejar la seva imatge i recuperar les sensacions. El Barça ha empatat quatre dels seus últims cinc partits (Màlaga, Reial Societat i Reial Madrid en lliga i Hèrcules en Copa del Rei), amb l'única alegria del 0-2 aconseguit contra el Celtic, a Glasgow, en el seu últim partit de Champions. A més, arriba en un moment anímic complicat després de l´empat en l´últim minut contra l´etern rival. Però la Lliga de Campions és una altra història. I és que el Barcelona ha guanyat tots els partits de Champions que ha disputat al Camp Nou des que el tècnic asturià va prendre les regnes de l'equip a l'estiu del 2014. Avui ho farà el Gladbach, sense opcions de seguir en la màxima competició continental però ja classificat per a la Lliga Europa. Encara que Luis Enrique va subratllar que «guanyar sempre és la medicina de tots els mals», la seva prioritat davant el Gladbach no és retrobar-se amb la victòria, sinó aprofitar un dels pocs partits de la temporada en què el seu equip no es juga res per «canviar el sistema, provar un altre dibuix, utilitzar jugadors que normalment no utilitzes i poder donar descans a altres que tenen molta càrrega de partits».

Un Barça diferent

Amb les baixes dels sancionats Rakitic i Neymar i del lesionat Jérémy Mathieu, Luis Enrique armarà un onze amb moltes novetats pensant en el compromís de la lliga de dissabte que ve davant Osasuna. L´asturià farà rotacions per donar descans a jugadors com Busquets, Jordi Alba, Suárez o Piqué. Aquest últim justament ahir no es va entrenar amb la resta de l´equip per fer treball de recuperació. L´asturià donarà minuts a Iniesta després de la seva lesió, i a homes com Digne, Umtiti, Arda, Rafinha o Alcácer. Qui també jugarà és Leo Messi o així ho va confirmar ahir l´entrenador: «Messi serà titular», va assegurar.

El Borussia, amb problemes

Per al Borussia Mönchengladbach el duel contra el Barça és el comiat de la Lliga de Campions enmig d'una temporada amb molts problemes que té a l'equip, molt lluny dels llocs europeus en la Bundesliga. De fet, els germànics encadenen nou partits sense guanyar en la competició domèstica (4 empats i 5 derrotes) i ve de caure golejats a l'estadi del Borussia Dortmund (4-1). L'únic consol que els queda és que, almenys, han aconseguit la classificació a la Lliga Europa com tercer de grup.

Ara, amb el tercer lloc assegurat i el segon lloc fora de l'abast, al Gladbach li queda buscar un bon resultat mantenir-se entre els millors quatre tercers. Això li permetria estar en el primer bombo del sorteig de la Lliga Europa i esquivaria els rivals d'envergadura.