El París Saint-Germain, aquest de manera sorprenent, el Bayern de Munic i el Benfica poden ser tres dels rivals del Barça en el sorteig de dilluns a Nyon. Els bavaresos ja se sabia que serien segons de grup i els portuguesos es podia intuir, però no tant els francesos, que van perdre de manera sorprenent a casa.

Així, l'equip d'Unai Emery va igualar momentàniament, mitjançant Cavani, el gol de Vura per al Ludogorets, però van rebre'n un altre, marcat per Wanderson, que només van poder atenuar mínimament mitjançant Di María. Això ho va aprofitar l'Arsenal, que va derrotar per 1-4 el Basilea, amb hat-trick del gallec Lucas Pérez.

En el grup B, el Besiktas ho tenia tot a favor, ja que empatant a Kíev, contra un Dinamo eliminat, feia que Benfica i Nàpols se la juguessin entre ells. Però els turcs van caure derrotats a Ucraïna per un dolorós 6-0, en un partit marcat per l'expulsió de Beck en el penal que va significar el 2-0 de Iarmolenko. Així, el Nàpols va ser primer de grup en guanyar a Lisboa per 1-2, amb gols de Callejón i Mertens, i els lusitans es van classificar de rebot.

Al grup D només faltava veure qui anava a la Lliga Europa, i aquest va ser un Rostov que va aguantar l'empat a zero al camp del PSV Eindhoven. Curiosament, el partit menys intranscendent era el que jugaven a Munic dos dels semifinalistes de l'any passat, el Bayern i l'Atlètic. Un gol de Lewandowski va suposar la primera derrota matalassera en el torneig.