Més d'1.000 esportistes russos en 30 disciplines van estar involucrats o es van beneficiar de pràctiques de dopatge d'Estat a Rússia entre el 2011 i el 2015, segons ha revelat aquest divendres el professor canadenc Richard McLaren.

"Podem confirmar el que anunciem en el primer informe: es va donar un encobriment que va començar el 2011 i que es va mantenir fins passats els Jocs Olímpics d'Hivern de Sotxi. Un encobriment que va evolucionar fins a uns nivells sense precedents", ha assegurat McLaren durant la publicació de la segona part de l'informe que li va encarregar l'Agència Mundial Antiodopaje (AMA).

"Aquesta conspiració institucional es va donar entre esportistes, sempre en col·laboració amb oficials russos del ministeri d'Esport i amb el suport de l'Agencia Antidopatge Russa (RUSADA), el CSP (Centre de Preparació dels Equips Nacionals Russos) i el laboratori de Moscou per manipular controls de dopatge. Aquests esportistes no van actuar solos, sinó dins d'una infraestructura", va explicar.