Els germans Marc i Àlex Márquez disputaran avui diumenge a Ponts (Lleida) el mític Enduro del Segre, darrera prova puntuable del Campionat de Catalunya de l'especialitat. Serà un retorn als orígens dels de Cervera, que tornaran a córrer una prova d'enduro molts anys després que ho fessin en els seus inicis sobre la moto.

Un nou repte per als Márquez, dels quals és coneguda la passió per les proves off-road. «El meu germà Àlex, José Luis Martínez i jo ens vam animar a córrer l'Enduro del Segre perquè es tracta d'una cursa mítica, que es disputa entre amics a Ponts i organitza el Moto Club Segre, entitat amb la qual tenim una relació molt estreta. Serà especial tornar a córrer un enduro, tenint en compte que la meva primera competició va ser en aquesta disciplina», va reconèixer Marc Márquez, campió del món de motociclisme.

Marc Márquez tenia només 6 anys quan va competir per primer cop a l'Enduret de Basella a Lleida. Disset anys més tard, i després d'haver guanyat cinc mundials de motociclisme, el pilot de Cervera ha volgut repetir l'experiència: «un enduro són cinc o sis hores dalt de la moto, i tenia ganes de viure aquesta experiència. Normalment entreno motocròs, dirt track i flat track, però l'enduro és una disciplina que no practico mai i és completament nova. De fet, no tinc ni moto d'enduro, i han estat Honda Espanya i Red Moto els que ens han deixat les màquines», va dir Marc Márquez.