El secretari general del Tribunal d'Arbitratge Esportiu, Mathieu Reeb, espera que després de l'informe McLaren «centenars de casos» arribin a la institució que dirigeix per ser dirimits. Reeb va ser qüestionat ahir en roda de premsa sobre si esperava una «allau» de casos després que la setmana passada es corroborés la política de dopatge d'estat que s'ha estat practicant a Rússia durant anys.

Tot i que no sap amb exactitud quants n'hi haurà, «esperem que en siguin 100, 200 o més, no ho sé. Però si, segons l'informe, hi ha un miler d'atletes afectats, alguns decidiran acatar les sancions però suposo que d'altres apel·laran». De tota manera, també va recordar que «hi ha diverses etapes abans que aquests casos arribin al TAS».

Segons va explicar el secretari general, els suposats casos hauran de ser revisats per l'Agència Mundial Antidopatge (AMA), que haurà d'informar les diferents federacions esportives i aquestes hauran de «provar la culpabilitat dels atletes» i, eventualment, sancionar-los. Posteriorment, els afectats hauran de prendre la decisió d'apel·lar o no contra la sanció. Reeb va explicar que el TAS està preparat per assumir els casos i va estimar que alguns d'ells podrien agrupar-se, en cas que es tractés de les mateixes sancions.

Judicis ràpids a PyeongChang

D'altra banda, el mateix TAS va informar ahir que tindrà una «cambra antidopatge» als propers Jocs Olímpics d'hivern de PyeongChang, el 2018, i «reflexiona» sobre la possibilitat d'establir aquesta secció de manera permanent, segons va anunciar ahir Reeb. el màxim òrgan esportiu ja va establir aquesta cambra en els Jocs Olímpics d'estiu de Rio de Janeiro, de l'estiu passat. Reeb va explicar que «relacionats amb aquest esdeveniment, es van jutjar tretze casos, vuit durant els Jocs i cinc més després».

Segons el seu punt de vista, aquest sistema va funcionar bé, motiu pel qual es repetirà l'experiència a la cita de Corea del Sud. A més, el TAS pensa en la possibilitat que s'estableixi en el si de la institució una entitat «permanent» en la qual es jutgin només els casos de dopatge.