El davanter portuguès del Reial Madrid, Cristiano Ronaldo, va assegurar que les sospites d'evasió fiscal que el cas Football Leaks va aixecar contra ell l'han «ferit» i va reconèixer que aquest assumpte ha eclipsat la seva satisfacció per haver conquerit la seva quarta Pilota d'Or.

«Ha disminuït la meva satisfacció per a aquest tema. Mentiria si digués que no», va assenyalar en una entrevista publicada ahir a la revista France Football, on va parlar també sobre la seva competència amb l'argentí Leo Messi o la seva adaptació al pas del temps. El futbolista va insinuar que se sent jutjat a la plaça pública, on «hi ha molts innocents a la presó», però va comentar que «la veritat sempre acaba per imposar-se». Ronaldo va afirmar que estava segur d'aconseguir la seva quarta Pilota d'Or: «crec que hi havia una gran diferència amb la resta. Leo ha estat bé, com també Griezmann o altres jugadors del Reial Madrid, com Gareth Bale, o de la selecció portuguesa. Però si em preguntes si tenia confiança, és clar que la tenia. Sempre he estat pendent de mantenir el meu nivell», va exposar. Ronaldo va ser coronat com el millor jugador amb 745 punts, mentre que Messi (316) i Griezmann (198) van quedar molt lluny d'ell, en una votació feta per un periodista de cada país (193) que tria tres jugadors de la llista, donant 5, 3 i 1 punt a cada un dels que escull.

A només una Pilota d'Or per atrapar Messi, Ronaldo va constatar que ho intentarà i va respondre amb humor una pregunta sobre quantes en tindria si compartís equip amb Messi. «Crec que els grans futbolistes han de jugar junts. Si compartíssim equip, em sembla que jo en tindria més que ell, encara que ell no estaria lluny de mi (riu). Tothom sap que Messi és un grandíssim jugador».

El president del Madrid, Florentino Pérez, va afirmar que la Pilota d'Or té la categoria d'una Champions o d'un campionat espanyol per al club i el seu agent Jorge Mendes va dir que Ronaldo té una «humilitat profunda», que li permet millorar, i va desmentir que tingui altivesa, del que l'acusen alguns. Per a Mendes, el futbolista és «un etern insatisfet i un professional impertorbable».