El pilot australià Toby Price (KTM) ha guanyat aquest dimarts la segona etapa del Dakar amb un temps de 2:37:32 hores, seguit per l'austríac Matthias Walker (KTM) a 3:22 minuts i el portuguès Paulo Gonçalves (Honda) a 03:51. El català Joan Barreda (Honda) ha estat desè a 06:25 minuts.

Els representants de la Catalunya Central Gerard Farrés i Armand Monleón han acabat 12è i 18è respectivament.

El campió vigent, Toby Price, que ha arrencat en el lloc 17, ha estat el més ràpid en el recorregut de 803 quilòmetres, 275 d'ells cronometrats, entre la ciutat de Resistència i la de San Miguel de Tucumán. Price s'ha assegurat la primera posició a la general després de la finalització de la cronometrada dels principals pilots. Barreda ha començat amb un ritme imparable, era tercer fins a l'últim control de pas, però ha perdut molt terreny en el final de l'especial.

Joan Pedrero (Sherco), guanyador de la primera etapa després de la sanció del el francès Xavier De Soultrait (Yamaha), ha acabat tretzè a 8:09 minuts del líder.

Igual que en la primera etapa, disputada al sud paraguaià, la calor i la pols han estat novament les principals dificultats que han tingut els pilots en el trajecte d'avui, que ha travessat també la província de Santiago de l'Estero, en un traçat totalment argentí.

A més, en alguns sectors els millors pilots van superar els 180 quilòmetres per hora.

Loeb agafa la primera posició en cotxes

El francès Sebastien Loeb (Peugeot) ha estat el millor en cotxes i és el nou líder. En segons posició ha acabat Nasser Al-Attiyah (Toyota ), a 1:23 minuts, i l'espanyol Carlos Sainz (Peugeot), tercer a 2:18.

El sud-africà Giniel De Villiers (Toyota) ha estat quart a 2:19 minuts i el català Nani Roma (Toyota), acompanyat del copilot anoienc Àlex Haro ha acabat cinquè a 3:22.

Loeb, nou vegades campió del món de ral·lis, se situa com a nou líder de la general de cotxes, amb 28 segons de marge sobre Al-Attiyah i 1:56 minuts sobre Carlos Sainz.

El pilot de la Catalunya Central Isidre Esteve ha arribat en la 41a posició amb un temps de 3 hores i 11 minuts.

Den Brink s'imposa en camions

En la categoria de camions, l'holandès Van den Brink s'ha emportat l'etapa i De Rooy, amb el bagenc Moi Torrallardona al costat, ha finalitzat en la cinquena posició, a 3 minuts i tres segons del guanyador. A la general, el camió de Torrallardona és quart a 3 minuts i 20 segons.