Tocat i de moment enfonsat. El Manchester City de Pep Guardiola va encaixar una eixamplada derrota a casa de l'Everton (4-0) que el col·loca cinquè a la classificació de la Premier League, fora de les places que garanteixen entrar a la Champions. A més, el Chelsea d'Antonio Conte, líder de la lliga, s'escapa a 10 punts, una xifra important però no inassolible.

La derrota davant l'equip de Ronald Koeman és la més àmplia que ha rebut Guardiola en una lliga regular com a entrenador.

Koeman va plantejar un partit amb una intensitat elevada, atacant la medul·lar de l'equip de Manchester, que estava tocada per les baixes de Fernandinho, sancionat, i Fernando i Gundogan per lesió.

L'exblaugrana Yaya Touré va recolzar un desubicat Pablo Zabaleta al mig del camp. Però l'experiment no va funcionar i les pèrdues de pilota van ser constants. David Silva ho va intentar amb jugades individuals però no va aconseguir connectar amb el Kun Agüero.

L'Everton es va sentir còmode sense pilota. En una recuperació, els locals van trenar un contraatac que va permetre Lukaku obrir la llauna al minut 34. Després de la represa al 47', Kevin Mirallas encarrilava el triomf.

El City ho va intentar però no va tenir premi i a les acaballes del partit va arribar la sentència. El jugador de només 18 anys va trencar a Touré i va superar a Claudio Bravo en una jugada esplèndida. En els minuts d'afegit, Ademola Lookman va arrodonir la festa.

«Quan el rival ataca i arriba, ens castiga i molt», va etzibar Guardiola. També va lamentar la falta d'encert. «Hem creat ocasions però no les hem transformat. Hem fet un bon treball a la primera meitat. Ells han arribat un cop i ens han marcat. I en la segona part hem encaixat un gol massa ràpid. Ha sigut una situació complicada a nivell mental pels jugadors».

El United empata al final

Un altre dels duels atractius de la jornada va ser el Manchester United-Liverpool. El derbi del nort-oest d'Inglaterra va acabar amb empat a 1.

L'equip de Jürgen Klopp es va avançar en el marcador amb un penal finalitzat per Milner en el 26'.

El porter del Liverpool Mignolet va ser decisiu. En la primera meitat va realitzar unes aturades fantàstiques que van evitar que els de José Mourinho igualessin l'encontre.

Les exigències del partit van provocar que l'entrenador portuguès donés entrada a Rooney per estimular el seu equip i els més de 70.000 aficionats que van omplir les gradaries d'Old Trafford.

El matx estava obert. El Liverpool va tenir ocasions per sentenciar l'encontre i el Manchester per igualar-lo. Al 83', Ibrahimovic va etzibar un potent remat al fons de la porteria visitant. Amb aquest empat el conjunt de Mourinho encadena setze partits sense conèixer la derrota i es col·loca sisè a la lliga, a 12 punts del líder.