El pavelló d'esports de Berga acollirà aquest diumenge la divuitena Trobada d'Handbol Aleví, una jornada que s'emmarca en el programa d'iniciació a l'esport que l'Ajuntament de Berga impulsa per al foment de la pràctica esportiva entre els nens i nenes. En aquest mateix context també es va donar continuïtat a la Trobada de Bàsquet que ja es va celebrar el desembre, el que va donar el tret de sortida del curs 2016-17.

La jornada d'handbol de demà es durà a terme de les 10 del matí a la 1 del migdia i constarà de partits de dotze minuts de durada en una sola part entre equips de cinc jugadors. Els grups poden ser femenins, masculins o mixtos, i es faran canvis cada dos minuts per facilitar que tots els inscrits puguin participar-hi. Si hi ha equips suficients es faran partits de forma independent per a l'alumnat de 5è i de 6è respectivament.

El programa d'iniciació a l'esport es basa en quatre trobades de diferents disciplines -bàsquet, handbol, futbol 4 i minivòlei- entre l'alumnat de 5è i 6è de primària de les escoles de Berga al llarg del curs. Es tracta de partits de caràcter distès i no competitiu per crear hàbits de pràctica esportiva amb l'objectiu també de fomentar els valors del treball en equip i millorar les habilitats coordinatives i la condició física dels participants. Aquest projecte es porta a terme des del 1998, després que el consistori detectés una clara tendència de l'alumnat de secundària a abandonar l'esport. La tasca de promoció de l'esport, així com la bona acceptació, va ajudar al fet que el programa fos escollit per la Diputació de Barcelona per formar part del Banc de Bones Pràctiques (BBP) que difon experiències innovadores.

En aquest programa, l'Ajuntament té la col·laboració de l'Associació Esportiva Basquet Berga, el Club Handbol Berga, el Club Esquí Berguedà i el Club Futbol Sala Ciutat de Berga.