Durant dos dies, les que van ser jugadores, entrenadors, delegades i preparadors físics de l'equip federatiu Segle XXI s'han retrobat a Manresa. Fa trenta anys (1986-88) es van concentrar les jugadores joves més altes i de talent del basquetbol femení a Espanya per començar un projecte innovador de formació que va començar al Bages i que encara continua, ara a la Residència Blume d'Esplugues.

La trobada d'aquest cap de setmana ha culminat aquest diumenge amb un partit al Complex del Vell Congost i que s'ha decidit amb un triple als darrers segons. En la reunió hi han participat unes 40 exjugadores, algunes del Segle XXI original com Marina Ferragut, Carlota Castrejana, Mònica Castilla, Betty Cebrián, Montse Viudes, Mar Xantal o Carolina de la Calzada, amb qui va ser el seu entrenador, el manresà Francesc de Puig. També altres exjugadors dels posteriors equips del Segle XXI, exinternacionals o components del Font Vella-PRYCA, equip de Manresa que va jugar a Primera Divisió (Nina Pont, Gemma Vilaseca, Eva Puntí, Mercè Morros o Anabel Ridruejo, entre d'altres).

Al partit d'aquest diumenge al Complex del Vell Congost hi han assistit l'exseleccionador femení Manolo Coloma, Pere Sust (expresident de la Federació Espanyola de Basquetbol), Joan Fa (president de la Federació Catalana), Fernando Peñarrubia (delegat federatiu al Bages) i Jordi Serracanta, regidor d'esports de l'Ajuntament de Manresa.