El FC Barcelona i el brasiler Ronaldo de Assis Moreira han arribat a un acord perquè l'exfutbolista blaugrana sigui ambaixador del club els pròxims deu anys.

La firma d'aquest acord es durà a terme demà a la llotja del Camp Nou (17:30 hores), acte al qual assistirà el jugador i el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i en què es permetrà la presència només de fotoperiodistes.

En el rol d'ambaixador, Ronaldinho representarà el FC Barcelona en actes internacionals i nacionals, convertint-se en un actiu que l'entitat blaugrana també vol explotar en el seu projecte Legends, integrat per exjugadors del club, que participen en partits amistosos arreu del món per fixar la marca Barça.

A l'acord també es contempla la col·laboració entre el Barça i les acadèmies de futbol del jugador. En aquest sentit, el Barcelona li té reservades inauguracions d'escoles del Barça arreu del món.

Ronaldinho ja va ser una de les bases que va jugar el Barcelona l'estiu passat quan va obrir una oficina comercial a Nova York, i el brasiler va ser el ganxo més popular que va oferir el club.

L'aposta pel jugador brasiler es consolida en la seva popularitat i l'empremta que va deixar en el Barcelona quan va arribar a l'estiu del 2003, ja que existeix un convenciment gairebé unànime en el barcelonisme que el seu fitxatge va permetre fer un punt d'inflexió en la història recent del club. Després de la seva marxa, el 2008, Ronaldinho va aconseguir dues Lligues i una Lliga de Campions, a més d'una Pilota d'Or.