El Màlaga ha acumulat vuit jornades seguides sense guanyar que el situen ja prop de la zona baixa de la taula després de caure 0-1 contra l'Espanyol, que per contra està a l'alça, suma tres triomfs consecutius i veu a prop els llocs europeus.

En aquesta ocasió, l'equip andalús no ha merescut perdre, però el gol del davanter argentí Pablo Piatti, des de molt lluny, ha significat la derrota.

L'inici del partit ha estat per al conjunt espanyolista, que s'ha sentit bé amb la pilota davant un Màlaga que ha intentat jugar a la contra, amb rapidesa, però sense molt fruit.

Així, partit ha estat embussat per als dos equips, sense ocasions clares, algun acostament a les dues àrees, però sense perill fins que en el minut tretze ha arribat la primera oportunitat de marcar amb una acció del migcampista veneçolà Juanpi Añor que ha solucionat el porter visitant Diego López.

El Màlaga ha insistit amb joc per les bandes però no ha trobat al rematador necessari, tot al contrari que l'Espanyol, que ha donat la sorpresa en el minut disset quan Pablo Piatti ha disparat des de lluny amb l'esquerra molt enganxat a un pal, el que ha sorprès al porter camerunès Carlos Kameni.

Cop dur per a l'equip malagueny quan millor jugava, que l'ha entristit durant molts minuts, encara que a poc a poc ha intentat sortir de la depressió.

Una falta lateral, llançada per Juanpi, no ha aconseguit connectar amb força Santos i, després del rebuig de Diego López, la pilota l'ha enviat fora el defensa argentí Martín Demichelis.

L'Espanyol, de la seva banda, ha aguantat bé amb el 0-1 i ha sabut patir davant l'escàs encert de l'equip que entrena l'uruguaià Marcelo 'Gato' Romero.

El Màlaga ha sortit a totes a la segona part, embalat, però potser excessivament descontrolat amb accions per part de Juanpi, que amb un llançament col·locat ha fet intervenir a Diego López.

El partit ha estat un monòleg malaguista davant un Espanyol tancat en la seva àrea, defensant i intentant sortir a la contra, encara que la defensa malaguista estava segura i ferma.

El migcampista Ignacio Camacho ha pogut empatar, però la seva rematada de cap ha sortit fora.

Els locals s'han anat diluint a poc a poc, encara que amb alguna ocasió per part del davanter brasiler Charles, que ha desbaratat Diego López, però al final un 0-1 que remarca les tendències dels dos equips.

- Fitxa tècnica:

0 - Màlaga: Kameni; Rosales, Luis Hernández, Demichelis, Juan Carlos; Ontiveros (Duda, m.71), Camacho, Fornals, 'Chory' Castro (Keko, m.64); Juanpi i Santos (Charles, m.59).

1 - Espanyol: Diego López; Marc Navarro, David López, Diego Reyes, Aarón; Javi Fuego, Jurado (Duarte, m.90), Hernán Pérez (Marc Roca, m.60), Reyes (Caicedo, m.73); Piatti i Gerard Moreno.

Gol: 0-1, M.17: Piatti.

Àrbitre: Ocón Arráiz (Col·legi De la Rioja). Va mostrar targeta groga al malaguista Demichelis (m.40) i als jugadors de l'Espanyol Hernán Pérez (m.32), Piatti (m.51), Marc Roca (m.70) i Diego López (m. 90).

Incidències: Partit corresponent a la vintena primera jornada de LaLiga Santander disputat a l'estadi de La Rosaleda davant uns 22.000 espectadors.