Un gol del davanter del Besiktas Vincent Aboubakar va donar al Camerun un títol llargament desitjat. Els africans de l'oest, que fins ahir havien guanyat quatre vegades el torneig, havien perdut les dues finals disputades davant d'Egipte, el país que té el rècord de victòries amb un total de set. Per tant, el conjunt entrenat pel belga Hugo Broos volia trencar un malefici. I aquest fet va arribar a última hora, quan semblava que el temps suplementari ja era del tot inevitable.

Egipte, selecció que no sol arribar a les fases finals del mundial però que rendeix en la competició continental, es va avançar en el marcador a la primera part, quan el centrecampista de l'Arsenal Mohamed Elneny va superar l'exporter del Barça Ondoa. Semblava que, una vegada més, els egipcis s'acabarien imposant, però el Camerun va poder empatar a l'inici de la segona meitat amb una rematada del central N'Koulou, que s'havia incorporat a l'atac a la recerca d'una pilota perduda.

El duel ja semblava que s'aproximava a la pròrroga, però al minut 88 Aboubakar va fer un barret al seu defensor i va etzibar una volea no gaire acadèmica però del tot efectiva que va superar el veteraníssim porter de 45 anys d'Egipte El Hadary.