El manresà Xevi Bonet, del Club Alioth, va regnar al cel brasiler. Bonet va aconseguir signar un 6è lloc de molt mèrit en la Superfinal de la Copa del Món de parapent que s'ha celebrat a la localitat de Governador Valadares.

Xevi Bonet va haver de mesurar el seu talent amb 120 pilots de 21 països diferents disposats a lluitar per un bon resultat en la prova més transcendental pel que fa al calendari d'aquest esport.

Al llarg d'aquesta final, es van volar aproximadament uns 100 km durant les deu mànegues que es van celebrar. L'emblemàtica muntanya de l'Ibituruna va acollir les mànegues de la Copa del Món. Aquesta muntanya és gairebé un símbol del continent sud-americà i especialment per als brasilers que són amants del parapent. I és que l'Ibituruna ha estat el marc, en les últimes dècades, de moltes de les competicions internacionals i diverses Copes del Món, també un mundial i una Superfinal com la que s'hi fa enguany.

L'italià Aaron Durogati va ser el campió de la general, seguit de prop pel suís Adrian Hachen i del francès Charles Cazaux.

Xevi Bonet va ser el participant de l'estat espanyol que va quedar més ben classificat a la general de la prova. Altres membres de l'equip espanyol no van tenir pas tanta sort com el pilot bagenc en la prova. Mika Díaz va quedar 11è; Xavi Pujol, 13è; Félix Rodríguez, 45è, i Francis Reina, 63è.

Segon lloc per equips

En referència als resultats per equips, el grup format per Félix Rodríguez, Hernan Pitocco i Bonet (Air'G Products) van fregar la primera posició. Van estar a prop d'endur-se la glòria absoluta, però l'equip de Bonet es va haver de conformar amb el segon lloc.

Bonet va deixar un record perenne al cel brasiler. A bord del seu parapent va demostrar, una vegada més, espurnes brillants de la seva capacitat de pilotatge i es va col·locar entre els millors del planeta en aquest esport.