El jugador egipci que des del mes de novembre del 2015 és al Bages, sota la tutela de l'ICL Manresa, no haurà de marxar. Ahmed Khalaf, l'ala pivot de 2,07 metres i que el proper 24 de febrer farà 18 anys, ja disposa de la seva documentació en regla i podria jugar, segons va informar ahir el Manresa, en el conjunt júnior de la Preferent del Catalana Occident avui, a la pista de l'Hospitalet, en el matx que comença a les 17.45.

La clau per desencallar el cas de Khalaf, un jugador que és conegut com Bebo, ha estat que el Bàsquet Manresa ha acceptat, finalment, pagar la quantitat que la FIBA ha marcat per tal que el club del Nou Congost rebés la transferència de l'Al Gezira. L'entitat d'origen va demanar al Manresa, en principi, una xifra que es va considerar que era desorbitada i es va demanar la intercessió en el contenciós de la federació internacional, la FIBA. El Manresa va informar ahir que l'arbitratge federatiu havia deixat «una quantitat intermèdia», sense especificar quina és, i que Khalaf podrà jugar. La temporada 15-16, fins que es va lesionar el turmell, ho va poder fer en la competició catalana perquè la federació local no exigia, com sí que fa des d'aquest curs, tenir transfer internacional. Ahmed Khalaf s'ha entrenat durant diferents etapes amb l'ICL i ahir el tècnic Ibon Navarro, en la prèvia del partit contra el Barça de demà, valorava de forma positiva que a la fi s'hagi confirmat la continuïtat de Khalaf. «És una bona notícia perquè és un jugador que, si no ha estat molt més en la dinàmica de primer equip, ha estat perquè no podia fer-ho. Ara que sí podrà, he dir que és un jugador de futur; i ho és de la mateixa manera que altres que són al Martorell com Guillem Jou, Jordan Sakho, Deng Mayot i David Jofresa. Són nois amb un recorregut llarg, esperem que al club o a fora, que voldrà dir que algú haurà passat per caixa, i no anirà malament tampoc. És molt probable que, davant del que són les noves circumstàncies, en el cas de Bebo entri més al nostre dia a a dia».

Sobre les virtuts i punts encara per millorar de Khalaf, Navarro en valora que «té molt bones mans, i té un gran timing: tot i no disposar d'una gran capacitat de salt, és bo en defensa, sap posar taps i té un gran instint per als rebots. No se sap com, però sempre està al lloc adequat i toca moltes pilotes. No te n'has adonat, et mires el vídeo de l'entrenament i veus que ha fet 12 punts, ha posat 2 taps i també ha agafat 8 rebots. Té la capacitat de sumar molt a la pista. Ell pot fer moltes coses però ha de millorar sobretot en dos aspectes: en l'hàbit de treball, i no perquè sigui dolent, és que no en tenia; i molt en el físic, el seu marge de millora no està en el talent». Khalaf no serà al Palau demà amb l'ICL però potser avoat se'l vegi en algun partit.