La ratxa positiva de 3 triomfs de l'Espanyol es va tallar ahir davant una Reial Soceitat més efectiva: es va avançar amb un gol de Vela i, tot i que va empatar Hernán Pérez, a la segona part un golàs marcat per Illarramendi va decidir.

L'Espanyol buscava anit la que seria la quarta victòria seguida en les últimes jornades i va sortir al camp amb molta empenta. A més, la Reial tenia el contratemps de la lesió de Wilian José, qui, quan tan sols s'havien jugat deu minuts, va deixar el lloc a les files de l'equip donostiarra a Juanmi. Però serien els de Sant Sebastià els que es van avançar en el marcador, abans de la mitja hora de joc, amb passada de Zurutuza cap a la desmarcada del mexicà Carlos Vela, el qual es va quedar sol davant Diego López i no va perdonar. Tot i el cop, els de Quique Sánchez Flores no es van destarotar i van continuar en una bona dinàmica, insistint més en les seves accions ofensvies. No va tardar gaire a arribar l'empat, uns deu minuts després del gol de la Reial, en una acció de qualitat individual d'Hernán Pérez. Es va arribar al descans sense que cap dels dos equips tornés a marcar, i tot quedava per decidir.

En la represa, de nou van ser els bascos els que van tenir les idees en el camp una mica més clares. I va ser una pilota perduda pels locals la que va permetre Illarramendi un xutàs que va entrar a porteria per tot l'escaire. Quedava encara mitja hora, però, malgrat els bons intents de Gerard Moreno, ja no hi hauria més gols.