L'equip espanyol de la Copa Federació va aconseguir mantenir les taules després de la primera jornada de l'eliminatòria de quarts de final que l'enfronta a domicili davant la gran favorita, una República Txeca que ha guanyat les darreres tres edicions del campionat i cinc de les últimes sis.

En el primer duel, la bascoveneçolana Garbiñe Muguruza va fer bons els pronòstics i es va imposar a Barbora Strçýcová en tres sets (6-0, 3-6, 6-1). En la primera mànega, Muguruza no va donar possibilitats a la seva rival, però la txeca es va refer i es va endur el segon set. En la mànega definitiva, la representant espanyola va ser millor i es va endur el triomf.

En el segon matx, Karolína Plísková, la tennista número 3 del món, tampoc no va fallar i va tornar a empatar l'eliminatòria després de superar Lara Arruabarrena per 6-4 i 7-5. La basca va mostrar un gran esperit de lluita, però no va ser suficient per superar la seva poderosa contrincant.

A partir d'aquest migdia, es disputarà la segona i darrera jornada de l'eliminatòria, amb els partits Plísková-Muguruza, Strýcová-Arruabarrena i el de dobles. Dues de les altres eliminatòries del grup mundial, el Bielorrússia-Holanda i el Suïssa-França, també han acabat el primer dia de competició amb empat a una victòria.