El Barça juga a París contra el PSG a l'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, un rival al qual coneix bé. Serà un partit de vells coneguts que travessen moments particulars. Cap dels dos és líder dels seus campionats i han alternat els moments de dubte amb altres de més brillants.La Lliga de Campions és per a tots dos un objectiu essencial de la temporada, perquè ho és sempre per al club català i perquè el PSG busca des que és propietat del capital qatarià signar una actuació gran en aquesta competició.

Privat d'Arda Turan, Javier Mascherano i Aleix Vidal, Luis Enrique recupera Gerard Piqué i Rafinha, els dos absents davant l'Alabès. Umtiti suplirà el Jefecito, mentre que els laterals tornaran a ser de Sergi Roberto i Jordi Alba. El principal dubte és el mig del camp. Amb Busquets i Iniesta assegurats per la transcendència de partit, el tercer home genera debat. Es disputen el lloc Ivan Rakitic, André Gomes i Denis Suárez. El croat i el portuguès tenen més avantatge que el gallec, que sembla el recanvi d'Iniesta, i es repartiran el lloc. Rakitic va jugar els 90 minuts a Vitòria, i André Gomes va descansar els últims 20, per la qual cosa serà aquest últim el titular. Davant, la tripleta (Messi, Suárez, Neymar) tornarà a vestir-se de gala contra un rival que se li dóna bé, sobretot al brasiler, que li ha marcat 5 gols en 4 partits.

Un rival que complica la vida

El PSG d'Unai Emery té una baixa sensible, la del seu capità, Thiago Silva, que no va entrar en la convocatòria per molèsties, però finalment podrà disposar de Pastore. Els francesos no han caigut mai en vuitens de final de la Lliga de Campions i per guanyar aquesta competició van fitxar aquest any Emery, en substitució d'un Laurent Blanc que ho gua-nyava tot a França però que no va aconseguir superar els quarts a Europa. Per això, l'eliminatòria contra el Barça és una prova de foc per al tècnic espanyol, que afronta el duel amb esperança. «Coneixent Unai i la línia dels seus equips, que sempre intenten complicar-nos la vida des de la pressió, serà un partit atractiu. No crec que hi hagi cap entrenador que s'hagi mesurat més vegades amb nosaltres, ens coneix a la perfecció», va afirmar Luis Enrique en la roda de premsa prèvia al duel. L'asturià no creu que Emery modifiqui l'esquema de joc i preveu un rival «atrevit i reforçat per l'afició». El tècnic ha vist «un PSG a un nivell alt, amb la perillositat associada a aquestes individualitats», i per això augura «una eliminatòria complicada, com totes les de vuitens». També va alabar Edinson Cavani, màxim golejador d'Europa: «ara que juga com a únic davanter està més content i té uns números a l'abast de pocs jugadors».

Es busca lateral

Després de la greu lesió d'Aleix Vidal que li impedirà jugar la resta de la temporada, Luis Enrique va admetre que estan buscant un nou lateral: «sempre que hi ha una baixa i la reglamentació ens permet fitxar és una possibilitat fer-ho. És una baixa que podem notar i estem mirant si trobem alguna cosa que ens convenci», va assegurar l'asturià.