Fins fa poques setmanes encara era fidel a la seva cita amb les piscines municipals a fer els seus metres i a exercitar-se al gimnàs. Dimarts, a l'edat de 51 anys, el manresà Lluís Flix Guirado, exnedador i exwaterpolista del CN Manresa, va morir. El funeral s'ha celebrat aquest dijous en una Sala Montserrat plena.

Una malaltia sobtada, una trombosi intestinal, va acabar amb la vida d'aquest esportista en un hospital de Sabadell. Flix va començar a nedar de ben petit a les piscines municipals de Manresa. Es va especialitzar en papallona i va entrar a l'equip de competició. Quan era ja adolescent va canviar la natació pel waterpolo en el mateix CN Manresa. Entrenat sobretot per Gaspar Ventura va arribar fins a la categoria júnior.

Era molt discret, esquerrà i tenia una manera peculiar de jugar. Va compartir vestidor, entre altres amb Manel Padilla, els germans Pablo i Àngel Peirón, Sebastià Datzira, Joan Felip, Toni Gener, Toni Fargas, Toni Negro o Xavier Arrufat. Els qui el coneixien el recorden per la seva senzillesa i bonhomia.