El capità del Barça Lassa, Juan Carlos Navarro, es perdrà l'edició d'enguany de la Copa del Rei per culpa d'una apendicitis aguda de la qual va haver de ser intervingut ahir. Navarro s'estarà un mes de baixa i és un contratemps més per al tècnic, Giorgos Bartzokas, de cara al debut dels blaugrana demà a dos quarts de deu de la nit contra l'Unicaja.

A part del seu capità, el Barça tampoc no podrà disposar de Shane Lawal i Pau Ribas, absències durant tota la temporada, i té els dubtes de Justin Doellman, Brad Oleson i Alex Renfroe, que tenen molt complicada la seva participació.

Abans del debut del Barça i de l'Unicaja, els quals, a més del València i de l'Herbalife Gran Canària, juguen demà, avui s'inicia el torneig amb el duel entre l'equip amfitrió, el Baskonia, i la revelació de la temporada, l'Iberostar Tenerife. Els canaris, que recuperen el fins ara lesionat Nico Richotti, no esperen pagar la pressió ambiental del Fernando Buesa Arena, que jugarà a favor del conjunt de Sito Alonso. Ahir, el tècnic va deixar entreveure que no podrà disposar de l'ala-pivot georgià Shengelia.

Peñarroya contra el campió

Després del debut, el campió de les últimes edicions i màxim favorit al títol, el Reial Madrid, jugarà contra el MoraBanc Andorra de Joan Peñarroya, que va ser l'últim equip de classificar-se per a la Copa. Els del Principat ja van obligar el Madrid a disputar una pròrroga en el partit de lliga i es basaran en la potència a la pintura de Shermadini per intentar trobar fissures en l'esplèndid conjunt blanc. El Madrid, liderat per Sergi Llull, espera un inici plàcid en un torneig que pot consolidar la seva incipient estrella, l'eslovè Luka Doncic.