L'Athletic de Bilbao és l'únic dels tres equips de la lliga espa-nyola supervivents a la Lliga Europa que ho té de cara per accedir als vuitens de la final de la competició, tot i que només van poder guanyar per 3-2 l'Apoel. No poden dir ni això el Celta, que va caure a casa amb el Xakhtar (0-1), i encara menys el Vila-real, esclafat a casa per la Roma (0-4).

A San Mamés, els xipriotes van donar la sorpresa amb un gol d'Efrem al minut 36. Afortunadament per als locals, dos minuts després es feia un gol en pròpia porta Merkim en desviar un intent de Balenziaga. A la represa, Aduriz, primer, i Iñaki Williams, després, van fer dos gols, però Giannotas va establir l'inquietant 3-2.

En canvi, el Celta va ser derrotat per un Xakhtar que va jugar al contraatac i que en va treure partit al minut 26, mitjançant l'argentí Gustavo Blanco. Qui està gairebé eliminat és el Vila-real, aixafat per una Roma que es va avançar mitjançant Emerson i que va rematar amb tres gols de Dzeko. A més, Krasnodar, 1-Fenerbahçe, 0; AZ, 1-Lió, 4; Astra, 2-Genk, 2; Borussia Mönchengladbach, 0-Fiorentina, 1; Rostov, 4-Sparta de Praga, 0; Gant, 1-Tottenham, 0; Ludogorets, 1-Copenhaguen, 2, Olympiacos, 0-Osmanlispor, 0; Anderlecht, 2-Zenit, 0; Hapoel Beer Sheva, 1-Besiktas, 3; Legia, 0-Ajax, 0; Manchester United, 3-St. Etienne, 0 i PAOK, 0-Schalke, 3.