El Catalana Occident, l'equip infantil del Bàsquet Manresa, va estar molt a punt d'entrar a les semifinals de la Minicopa, fita que hauria aconseguit si hagués gua-nyat ahir l'amfitrió, el Fundación 5+11 Baskonia. Els bagencs van arribar a tenir dotze punts d'avantatge (47-59) quan faltaven vuit minuts per al final, però es van col·lapsar en atac en el tram final de l'enfrontament, en el qual tampoc no van veure's beneficiats de cap falta favorable, i van acabar perdent davant d'un conjunt basc animat per la seva afició.

El primer quart de l'equip de Marc Estany no va ser bo per culpa dels nervis d'un partit tan decisiu. Tot i això, la diferència al final dels primers deu minuts només era de quatre punts, una situació prou bona i que es va mantenir en el període posterior, en què l'hemorràgia ja s'havia tallat. Va ser en el tercer quart, gràcies als punts de Toni Naspler, als rebots de Xavier Magem i a una actuació coral molt completa, que els manresans van obtenir un parcial de tretze punts favorables que va créixer a l'inici de la part decisiva.

Aleshores, però, l'anella es va fer més petita, van tornar els nervis i les imprecisions i els locals Sow (2 metres d'alçada) i López (que juga a Oviedo i que ha estat convidat pel Baskonia) van posar-se l'equip a l'esquena, es van avançar amb un triple a tauler i van acabar guanyant. Avui caldrà refer-se, ja que el Catalana Occident juga a les 12 contra el Divina Seguros Joventut en la lluita pel cinquè lloc. Les semifinals seran Barça-Unicaja Rincón i Reial Madrid-5+11 Baskonia.