El València Basket del santpedorenc Rafa Martínez es va classificar per a la cinquena final de Copa de la seva història després de vèncer un Barça Lassa inferior (67-76). Ara, els valencians es disputaran el títol davant el gran favorit, el Reial Madrid, en una final que s'iniciarà a les 18.30 hores i que es podrà veure en directe per mitjà del canal #0 (dial 7) de Movistar +. Per la seva banda, els catalans van acusar les múltiples baixes i diuen adéu a un títol que els podia servir com a salvació de la seva fluixa temporada.

Al primer quart, els homes dirigits per Georgios Bartzokas van estar col·lapsats en atac, i això ho va aprofitar l'equip de Pedro Martínez per obtenir dos punts de marge en l'electrònic (17-19). Al segon període, els valencians van evidenciar els primers símptomes de debilitat en tot el torneig, i els blaugrana, sense un gran esforç, ho van aprofitar per capgirar el marcador, que a la mitja part de l'enfrontament reflectia un clar 38-29.

Al tercer quart va aparèixer la figura de Rafa Martínez, que va anotar tres triples i va liderar un parcial de 13-30 per al seu equip, que va entrar als deu darrers minuts amb vuit punts d'avantatge (51-59). A l'inici de l'últim període, hi va haver un intercanvi constant de cistelles, i després el Barça va fer un últim esforç per remuntar però va ser del tot inútil, ja que el València es va mostrar molt sòlid i es va endur el triomf.