Un gol de Santi Castillejo en l'últim minut de partit va permetre al Vila-real aixecar el cap després de la dura derrota europea de dijous (0-4 davant de la Roma) i, a més de donar als de Fran Escribá la possibilitat de tornar a enganxar-se a la lluita per entrar a posicions europees, deixa la Reial Societat quatre punts darrere de l'Atlètic de Madrid en la pugna per la quarta posició.

De fet, el domini basc havia estat total durant els noranta minuts, amb pics de possessió de fins al 80%, tot i que l'oportunitat més clara del partit la va tenir el visitant Bakambu, quan va rematar a fora després d'una errada del porter Rulli. Quan semblava que l'empat seria el resultat final, Samu Castillejo, tot sol, va sorprendre el porter argentí del conjunt donostiarra i va donar la victòria als seus.

Efectivitat valenciana

A la tarda, el València va fer un partit molt seriós i, a més, va tenir l'efectivitat que li ha faltat altres dies per derrotar un Athletic que queda en zona de ningú a la classificació. Els punts eren necessaris per als homes de Voro i el primer gol va arribar aviat. Al minut 13, Enzo Pérez, colossal ahir al costat de Parejo, va passar a Orellana i aquest a Nani perquè el portuguès anotés el primer gol. Els locals van dominar la primera meitat sense gaires problemes i van marcar el segon gol just abans del descans, quan Munir va habilitar l'italià Zaza i aquest va superar Gorka. A la represa, van entrar Aduriz i Williams, però el primer es va lesionar en la primera cursa i els homes de Valverde ja no van tenir capacitat de remuntada.

En el darrer partit de la jornada d'ahir, el Celta va derrotar per 3-0 un Osasuna que sembla més sòlid però que s'enfonsa a la mínima contingència. Els gallecs van arribar al tram final amb un únic gol d'avantatge, l'aconseguit pel danès Pione Sisto, però en el tram final, quan l'equip de Petar Vasiljevic ja estava abocat a la porteria rival, van arribar dos gols més, de Jozabed i de Iago Aspas, que van deixar els punts a Balaídos.

Avui s'acaba la jornada amb un partit entre el Màlaga i Las Palmas que enfronta dos rivals en mala ratxa de resultats.